KARS Haber Girişi : 24 Eylül 2017 16:53

Kars'ta Şehit ve Gazi Ailelerine Onur Yemeği

Kars'ta Şehit ve Gazi Ailelerine Onur Yemeği
19 Eylül Gaziler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Kars Valisi Rahmi Doğan’ın ev sahipliğinde şehit yakınları ile gazi ve gazi yakınları onuruna yemek verildi.

Kars Olay-Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemeğin ardından İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından dua okundu.
 
Vali Doğan'ın yaptığı konuşmada, vatanın bekası için şehit ve gazilere minnet duyduklarını, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile her fırsatta bir araya geldiklerini ve varsa sıkıntıları çözmek için çalıştıklarını söyledi. 
 
PKK’nın ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da belinin kırıldığını vurgulayan Kars Valisi Rahmi Doğan: “Ülkemizin Güney sınırların öte yanında haritalar yeniden çiziliyor. Ülkemizin içerisinde de PKK, uluslararası güçlerin maşası olarak güvenlik güçlerimize, devletimize ve milletimize karşı saldırılarına devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en güçlü olduğu bir dönemde bu sorunlarla bu ıstıraplarla karşı karşıyayız. Çok güçlüyüz, çünkü; 3-4 cephede birden mücadele etmek zorundayız. Suriye'deki durum ortada ve Irak problemini, bir Kürdistan problemi karşımıza çıkarttılar. PKK saldırılarına devam ediyor. PKK'nın Kars'ta olduğu gibi ülke genelinde artık beli kırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ordusu, güvenlik güçleri ile güçlüdür, gereken cevabı da aldılar, bundan sonra da alacaklardır. Tavsiyemiz şudur ki bir an önce yanlıştan dönsünler, gelsinler güvenlik güçlerine teslim olsunlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adaletine teslim olsunlar.” şeklinde konuştu.
 
Kafkas Üniversitesi Konukevinde düzenlenen programa, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, 14 Mekanize P.Tugay Komutan Vekili Albay Ali Fuat Arıkan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.