EKONOMİ Haber Girişi : 19 Aralık 2017 21:28

Kars'ta Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Çalıştayı

Kars'ta  Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Çalıştayı
AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Kars’ta 2019’a doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu Çalıştayı düzenlendi.

Kars Olay-Kars Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen çalıştaya AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Ali Boğa, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, AK Partili İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatı ile ayrıca, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve KOSGEB yetkilileri katıldı.

Forumun açılışında konuşan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars’ın ekonomik olarak gelişen bir il olduğunu ifade ederek, AK Parti ile birlikte güçlenen Türkiye için bu çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

Başkan Çalkın, Ekonomi, savunmadan sonra dünyadaki en önemli güç olduğunu ifade ederek, “Ekonomisi olamayan ülkelerin savunmaları da olamıyor. Dünya ülkeleri üzerinde söz sahibi de olamıyorlar. Ülkemizdeki 2002 karanlık dönemden bu yana o karanlık dönemde şimdiki aydınlık döneme AK Parti sayesinde dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan ve ekipleri sayesinde bu günlere gelmiştir. Yaşadığımız bu günlerde ekonomik olarak birçok emperyalist ve Siyonist ülkelerin bize saldırılarını da biliyoruz, görüyoruz. Buna karşı ülkece birlik ve beraberlik içerisinde olarak bunların da üstesinden geleceğiz. Düzenlenen formun Kars’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Ali Boğa da, Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilen bu çalışmayla her ilin beklentilerini bulmayı ve gerçekleştirmeyi hedef edindiklerini belirtti.

Boğa, AK Parti hükümetleriyle birlikte ülkedeki değişime dikkat çekerek “Eskiden devleti yönetenler Ankara’dan taşraya bir elbise gönderirlerdi bu elbise taşranın vücuduna uyacak mı uymayacak mı provası olmazdı. Devlet verdi uydurmayı vatandaşın kendisi yapsın diye. 2003 yılından itibaren Türkiye’de AK Parti iktidarda karış karış, adım adım, bölge bölge, il il, ilçe ilçe olmak üzere vatandaşın ayağına gidiyor ve onun ne istediğini, beklentilerinin ne olduğunu soruyor.” diye konuştu.

 20019’a giderken şehirlerin ekonomik beklentilerini bizzat şehirlerde yaşayan arkadaşlardan öğrenmek ve programa almak AK Parti’nin prensipleri arasında olduğunu belirten Boğa şunları kaydetti;  “Biz de her şehrimizin nereye gelmek istediğini öğrenmeye ve o hedefleri gerçekleştirmeyi kendimize görev bildik. Bugün de onun için aranızdayız. 2019’a giderken Ankara şunu biliyor olacak Kars ili hangi projeden memnun olmuş, şu anda hangi projelerin hızlandırılmasını arzu ediyor, önümüzdeki dönemde de Kars ili hangi projenin hayata geçirilmesini istiyor. Son günlerde Türkiye’nin girişimi ile Kudüs’ün Doğu Kudüs’ün Başkenti olmasıyla ilgili karar alındı. Bu kararların arkasında durabilmek için güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Türkiye’nin güçlü olması için de Kars’ın yerelindeki köyde yaşayan kardeşimizden tutun da her alandaki yaşayan insanların ve dolayısıyla Türkiye’nin ekonomik olarak güçlü olması gerekiyor.”  

Konuşmaların sonunda çalıştay, Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Tokucu moderatörlüğünde Son 15 yıl içinde Kars’ta en başarılı gördüğünüz yatırımların neler olduğu, şu anda devam eden ama bir an önce bu şehrin dinamiği bakımından bitmesi gereken ekonomik faaliyet veya yatırımlar nelerdir, önümüzdeki dönemde Kars’ta yaşayan insanların ortak düşünceleri nelerdir konu başlıklarıyla soru cevap şeklinde devam etti.

Çalıştayın ikinci ayağında ise Kars’taki iş dünyasıyla bir araya gelindi. – KAFKAS HABER AJANSI

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.