ASAYİŞ Haber Girişi : 07 Ekim 2017 22:06

Kars'ta Şahin Avcılarını Kümbetli Karakolu Avladı!

Kars'ta Şahin Avcılarını Kümbetli Karakolu Avladı!
Kars'ta jandarma ekiplerinin dikkati, şahin ve kartal avcılığı yapan iki kişinin yakalanmasına ve haklarında 14. 982.00 TL para cezası kesilmesini sağladı.

Kars Olay- Edinilen bilgiye göre Kars ile Kağızman arasında kalan bölgede; genelde uyuşturucu ticareti ve sevk işlemlerinde kullanılan Şahin ve Kartal gibi yırtıcı kuşları yakalamak isteyen ve  araç içerisinde seyir halinde olan Gaziantep nüfusuna kayıtlı H.B. ile Suriye uyruklu A.H.'yi jandarma ekipleri takip altına alarak, operasyon düzenledi.

 

Kümbetli Jandarma Karakol ekipleri tarafından Gaziantep nüfüsuna  kayıtlı H.B. ile Suriye uyruklu A.H.'ye suçüstü yapıldı. Araçtan indirilerek üst araması ile GBT sorgulamasının yapılmasının ardından, jandarma ekipleri şahsın şüpheli halleri üzerine araçta detaylı arama yaptı. Jandarma Karakol ekiplerinin yaptığı incelemede aracın çeşitli yerlerinde oluşturuluş gizli bölgelere zulalanmış halde Şahin ve Kartal gibi yırtıcı kuşların yakalanması için özel olarak hazırlanmış tuzaklar, yırtıcı kuşların yakalanması için özel eldivenler, yakalanan kuşların gözlerini kapatmak için özel tasarlanmış malzemeler ile yırtıcı kuşların yakalanmasında kullandıkları, kutu içerisinde canlı güvercinler ele geçirildi.
 
Kars'ta, yırtıcı hayvanları avlamak amacıyla canlı güvercinleri yem olarak kullanan Gaziantep nüfusuna kayıtlı H.B. ile Suriye uyruklu A.H. hakkında jandarma ekipleri tarafından  yapılan resmi işlemlerin ardından, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kars Şube Müdürlüğü tarafından 
14. 982.00 TL para cezası kesildi.
 

Şahinlere uyuşturucu kuryeliği yaptırıyorlar
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.