ASAYİŞ Haber Girişi : 05 Kasım 2017 00:39

Kars'ta Polis okuldan kaçan öğrencileri öğretmenlerine teslim etti

Kars'ta Polis okuldan kaçan öğrencileri öğretmenlerine teslim etti
Kars Emniyet Müdürlüğü, okula gitmeyip vaktini park ve bahçelerde geçiren öğrencilere yönelik başlattığı uygulamada öğrencilerin okula kazandırılması için gece-gündüz çalışıyor.

Kars Olay-1-31 Ekim 2017 tarihleri arasında il genelinde okulların açık olduğu saat diliminde Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amirliği görevlilerince okul, park ve öğrenci yurtlarının yoğun olduğu muhtelif yerlerde ve sokaklarda gerçekleştirilen Şok Okul – Park uygulamaları yapıldı.

Uygulamalar neticesinde; okul saatinde okulda olmayan ve parklarda bulunan 186 öğrenci okullarına yönlendirildi, okul çevresinde ve okulla ilgisi bulunmayan 940 şahsın UYAP-GBT sorgusu yapıldı, 11 şahıs haklarındaki yakalama kararına istinaden yakalandı, 292 araç ve sürücüsü trafik yönünden incelendi,,eksiklikleri görülen araç ve sürücülerine Trafik yönünden 6 bin 800 TL idari para cezası kesildi.

Ayrıca 15 İnternet Cafe, 4 oyun salonu, 6 büfe ve sigara satışı yapan iş yerleri kontrol edildi, filtre programı olmayan 2 internet cafeye, TAPDK belgesi olmayan bir büfeye gerekli yasal işlemler yapıldı.          

Emniyetten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Çocuklarımızın Güvenliği için Kars Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü tedbir alınmakta olup, çalışmalarımız bundan sonrada aynı kararlılıkla devam edecektir.” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.