EĞİTİM Haber Girişi : 12 Mart 2018 21:05

Kars'ta 'Okuma Yazma Seferberliği'

Kars'ta 'Okuma Yazma Seferberliği'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen ‘Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında Kars Valisi Rahmi Doğan, kurslara katılan kadınları ziyaret etti.

Kars Olay- Kars'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleri ile başlayan "Okuma Yazma Seferberliği" kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

Kars Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülizar Doğan bugün Kars Merkez'de bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu'na giderek "Okuma Yazma Seferberliği" projesi kapsamında kursa katılan kadınları sınıflarında ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve okul yönetimi hazır bulunurken Kars Valisi Rahmi Doğan; " Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleri ile başlayan "Okuma Yazma Seferberliği" projesi kapsamında Kars'ta Merkez ve 7 ilçesinde de devam ettiği şuana kadar 231 kursun açıldığını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile açılan kurslara 2370 kadın, 266 erkek olmak üzere toplam 2636 kişinin başvurarak okuma yazma öğrendiğini belirtti. KArs'ta okur yazar oranının ise %93.2 olduğunu da belirten Vali Rahmi Doğan, özellikle kadınların mutlaka bu kurslardan faydalanmaları gerektiğini ifade etti. Okuma yazmanın önemini kadınlara anlatan Doğan, "Özellikle hastanelere giden kadınlarımız, analarımızın ne tür sıkıntılar çektiklerini hepimiz biliyoruz. Bugün okuma yazma kurslarımıza ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliğini ilimizde daha önce yapmış olduğumuz toplantılar ve planlamalarla tüm ilçeleri kapsayan bir seferberlik başlattık. Açacağımız kurslarla tüm ile ve ilçelerimizde okuma yazma bilmeyenin kalmaması için her türlü imkanımızı seferber ediyoruz. Okullarımızı ders saatleri bittikten sonra kursiyerlerimize açıyoruz. Tüm öğretmen görevlendirmelerimizi yaptık. İnşallah bu yıl içinde bu kampanyaya yoğun bir şekilde canlı ve diri tutarak, tüm okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın bu kampanya sayesinde okuma yazma bilmeyi sağlamaktır" diye konuştu.
Kars Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülizar Doğan sınıflarda okuma yazma öğrenmek için bulunan kadınlara ziyaret esnasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çiçek hediye etti. 
 
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.