EKONOMİ Haber Girişi : 09 Ağustos 2018 09:10

Kars'ta Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu

Kars'ta Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu
Türkiye’de hayvan varlığı bakımından ilk sıralarda yer alan Kars'ta bayram öncesi hayvan pazarında pazarlıklar yapılmaya başlandı.

Kars Olay- Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Türkiye’de hayvan varlığı bakımından ilk sıralarda yer alan Kars'ta da  vatandaşların kurbanlık alma telaşı başlandı.

Kars Hayvan Pazarı'nda alıcı ve satıcıların bir araya geldiği anlarda renkli görüntüler ortaya çıkıyor. Hayvan satıcıları özenle besledikleri kurbanlık hayvanlarını kar edecek şekilde satmaya çalışırken, kurbanlık alacak vatandaşlar ise sağlıklı, tüylerinin parlak olması, gözlerinin canlı olması, kurban kriterlerine haiz olması ve ideal kurbanlığı uygun fiyata almanın çabası içerisinde. Kars'ta kurbanlık fiyatları küçükbaş hayvanlarda 1,000,00 TL ile 1.500,00 TL büyük baş hayvanlar ise 4.000,00 TL ile 10.000,00 TL arasında olup ortalama 7,000.00 TL civarında fiyatlandırılıyor. Alıcı ve satıcı arasında geçen sıkı pazarlıklar ile fiyat konusunda değişimlerde oluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.