EĞİTİM Haber Girişi : 04 Kasım 2017 01:18

Kars'ta 'Kız Kardeşim' Eğitimleri

Kars'ta 'Kız Kardeşim' Eğitimleri
'Kız Kardeşim” eğitimlerine katılan Karslı kadınlar sertifikalarını aldı

Kars Olay-Türkiye’nin 14 ilinde yaklaşık 1800 kadınla buluşan Kız Kardeşim Projesi’nin Kars’taki eğitimleri tamamlandı. Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KARSTSO) ve TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu evsahipliğinde, Coca-Cola Türkiye ve Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleşen eğitimlere katılan kadınlar 3 Kasım Cuma günü düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

 Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KARSTSO) ile TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye ve Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi’nin Kars’taki eğitimleri 3 Kasım Cuma günü Grand Ani Otel’de düzenlenen sertifika töreniyle son buldu. TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Canan Yeşilyurt, Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Tülin Kara Özger ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte eğitimleri tamamlayan 66 kadın sertifikasını aldı.

Sertifika töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Son yıllarda kadınların aktif çalışma hayatına katılması ve daha aktif rol alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaları gelişen ekonomiler için büyük önem taşımaktadır,” diyen TOBB Kars Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Canan Yeşilyurt, bu bağlamda geliştirilen projenin kadınlara başarılı bir eğitim fırsatı sunduğunu ifade etti.

Coca-Cola olarak, 2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadının ekonomik ve toplumsal hayattaki varlığını güçlendirmek için pek çok çalışma yürütmekte olduklarını belirten Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Tülin Kara Özger ise, “Projenin adını kadınlarımızdan ilham alarak belirledik. Kadınlar arasındaki dayanışma kavramından yola çıkarak ‘Kız Kardeşim’ adını verdik,” dedi.

18-55 yaşları arasındaki okuryazar tüm kadınlara açık olan Kız Kardeşim eğitimleri kapsamında verilen eğitimler, kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımını hedefleyen kişisel gelişim eğitimleri ile iletişim, bireysel motivasyon ve etkili konuşma konularını içeriyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.