SPOR Haber Girişi : 30 Kasım 2017 13:19

Kars'ta Kick Boks Fırtınası Esti

Kars'ta Kick Boks Fırtınası Esti
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Altay Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Bülent Gönen’in organizasyonunda Kars’ta bu yıl ikincisi düzenlenen “Kartal Fight Arena-2” Kick Boks Dünya Şampiyonlar Gecesi’ni izledi. Bakan Arslan, “Kars’ın k

Kars Olay-Etkinlik 5 bin izleyici kapasiteli İsmail Aytemiz Spor Salonu’nda yapıldı. Vatandaşlar ve kick boks hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği müsabakalar heyecanlı geçti. Alkış ve ıslıkların eksik olmadığı salonda heyecan doruğa çıktı.

Müsabakaların en heyecanlısı ise “Kafkas Kartalı” olarak bilinen dünya şampiyonu kick boksçu Erkan Varol’un, İranlı Reyad Hamzah Alwaelı ile yaptığı maçtı. Maça hızlı başlayan Varol, ikinci rauntta rakibini nakavtla mağlup etti.

Şampiyon Varol’u tebrik ederek kupasını takdim eden Bakan Arslan tüm sporculara ve Bülent Gönen’e teşekkür etti. Şampiyon Varol da kalıtımından ve desteklerinden dolayı Bakan Arslan’a teşekkür ederek, “Türk sporcularının hepsi sonuçta elinden geldiği kadar antrenman yapıp Türk bayrağımızı dalgalandırmak için bir çalışmaya girdiler. Verdiğiniz destekten dolayı bütün sponsorlara ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kupayı da size armağan ediyorum” diye konuştu.

Altay Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Organizatör Bülent Gönen ise kulüplerinde önemli sporcuların yer aldığını belirterek, “Bünyemizde şu anda 600’e yakın ücretsiz sporcumuz var. Bunlardan biri de Ömür Çapraz. 12 Türk 12 dünya karmasına karşı uluslararası kick boks gecesi yapıyoruz ve bu ikincisi oluyor. Gecenin maçı Erkan Varol’un müsabakası var. Mayıs ayında Kars’ta Avrupa ve dünyanın sallanacağı büyük bir geceyi Gökhan Saki ile yapacağız. Amacımız sokaklardaki gençlerimizi topluma kazandırıp hayallerini gerçekleştirmek, bu ringde hayatlarını değiştirmelerine yardımcı olmak.” diye konuştu.

Altay Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Bülent Gönen’in “Sayın bakanımız kale gibi hep arkamızda” demesi üzerine Bakan Arslan, “Kars’ın kalesi varken, Kale gibi Kars varken, kale olmak bize düşmez. Hemşehrilerim kale gibi, Allah onlardan razı olsun. Onların sayesinde biz kale gibi duruyoruz ve inşallah onların sayesinde bugünden sonra da durmaya çalışacağız. Gençleri sokağa değil spora davet ediyoruz.” dedi.

12 karşılaşmanın yapıldığı müsabakada Türkiye, Azerbaycan, Libya, İran, Özbekistan, Irak, Türkmenistan’dan 24 kick boksçu ringe çıktı.

Organizasyonun sponsorları: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arsan, Türk Telekom Genel Müdürlüğü, KAI Federasyon Başkanı Erdoğan Yıldırım, Aytemiz Petrolleri İsmail Aytemiz, Kayı Otel, İlçe Belediyeleri, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.