ASAYİŞ Haber Girişi : 29 Aralık 2017 21:09

Kars'ta Kaçak Sigara Operasyonu...

Kars'ta Kaçak Sigara Operasyonu...
Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından İl genelinde Kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi, suç faillerinin tespiti ve yakalanmalarına yönelik yürütülen çalışmalar artarak devam ediyor

Kars Olay-Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından İl genelinde Kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi, suç faillerinin tespiti ve yakalanmalarına yönelik yürütülen çalışmalar artarak devam ediyor.

Bu kapsamda İlde bir araç ile çok sayıda Gümrük Kaçağı Sigara getirileceği yönünde bilgiler alındı. Bunun üzerine gerekli çalışmalara başlandı. Yapılan araştırmalar sonucu bahse konu araç plakası görevlilerce tespit edildi. 26 Aralık 2017 günü araç görevlilerce bir süre ara sokaklarda takip edildi. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından araç Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde uygun bir şekilde durdurulmak istedi. Görevlilerin “DUR” ihtarına uymayan araç sürücüsü olay yerinden hızla kaçmaya başladı. Şehir merkezinde sürücünün aracın kontrolünü kaybetmesi ve bir iş yerinin yan duvarına çarparak durması sonucu görevlilerce şahıs yakalandı. Araç sürücüsü göz altına alındıktan sonra araç içerisinde yapılan aramada 1060 adet Gümrük Kaçağı Bandrole Tabi Ancak Bandrolsüz Sigara ele geçirilerek olay yerinde görevlilerce muhafaza altına alındı. Olayla ilgili yapılan detaylı araştırmalar sonucu şahsın ikametinde de Kaçak Sigara olduğu bilgisi alındı. Şahsın Tekneli Köyündeki ikametinde yapılan arama sonucunda 4500 adet Kaçak Sigara ele geçirildi. Araç sürücüsü hakkında 5607 Sayılı (Kaçakçılık İle Mücadele Kanunu) kanuna muhalefet suçundan yasal işlem başlatılırken, tahkikat devam ediyor.

Emniyetten yapılan açıklamada “Ekonomide kayıt dışılığı artıran, vergi adaletini bozan, piyasalarda adil rekabeti ortadan kaldıran ve insan sağlığını tehdit eden her türlü kaçakçılıkla mücadelemizin kararlılıkla devam edeceği, vatandaşlarımızın yapmış oldukları her türlü bilgi paylaşımının titizlikle değerlendirildiğinin bilinmesi hususu, Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.