ASAYİŞ Haber Girişi : 11 Ekim 2017 10:40

Kars'ta Hayvan Hırsızlığı: 14 Kişi tutuklandı

Kars'ta Hayvan Hırsızlığı: 14 Kişi tutuklandı
Kars İl Jandarma Komutanlığımız sorumluluk bölgesinde geçmiş dönemlerde meydana gelen faili meçhul (soruşturması devam eden) “Hayvan Hırsızlığı” olaylarının aydınlatılmasına yönelik çalışmalara devam ediyor.

Kars Olay-Kars Merkez ve ilçelerinde önceki dönemlerde meydana gelen “Hayvan Hırsızlığı” olaylarının (Y.K.) liderliğindeki suç örgütü tarafından gerçekleştirildiği bilgisine ulaşıldı.

Şüpheli şahısların halen aktif olarak hayvan hırsızlığı suçunu işlemeye devam ettikleri anlaşıldığından Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde konu ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Yapılan çalışmalar neticesinde; (Y.K.) liderliğindeki suç örgütünün Kars, Ardahan, Artvin ve Erzurum illerinde hayvan hırsızlığı yaptıkları tespit edildi. Soruşturma sürecinde (10) olay ortaya çıkarıldı. Bu olaylar esnasında yakalanan (6) şahıs tutuklanarak cezaevine konuldu ve ele geçen büyükbaş hayvanlar ise sahiplerine teslim edildi. Kars ve Ardahan illerinde ikamet eden şüpheli şahıslara yönelik olarak arama, el koyma ve yakalama tedbiri uygulandı.

Şüphelilere ait ev ve eklentilerinde yapılan operasyon neticesinde; (287) adet hayvan pasaportu, (436) adet hayvan küpesi, pasaportu olmayan ve çalıntı olduğu değerlendirilen (19) adet büyükbaş hayvan, (1) adet kulak küpesi takma aparatı, toplam (192 bin) TL bedelli (4) adet borç senedi, (6) adet ruhsatsız av tüfeği, (38) adet 12 cal. av tüfeği fişeği, (22) adet 9 mm tabanca fişeği, (2) adet 9 mm tabanca şarjörü, (12) adet cep telefonu, (12) adet sim kart, (1) adet hafıza kartı, üzerinde hayvan kulak küpe numara bilgileri yazılı (2) adet el yazılı doküman ve (1) bıçak ele geçirildi.

Gözaltına alınan 49 şüpheli şahıs, tahkikat evrakı ile birlikte mevcutlu olarak adli makamlara sevk edildi ve şüphelilerden 8’i hakkında tutuklama kararı verildi.

Soruşturma sürecinin tamamında “Hayvan Hırsızlığı” suçunu işledikleri anlaşılan şüphelerden toplam 14’ü hakkında tutuklama kararı verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.