DÜNYA Haber Girişi : 31 Temmuz 2018 13:50

Kars'ta Hacı Adayları Kutsal Topraklar Yolcusu.

Kars'ta Hacı Adayları Kutsal Topraklar Yolcusu.
Kars’tan 133 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı.

Kars Olay-Kars’ta, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac ibadetini yerine getirecek 65’i özel firmalardan 133 hacı adayı için kutsal topraklara uğurlama töreni düzenlendi. 3 din görevlisi ve kafile başkanı Dursun Boz kontrolünde hac ibadetini yerine getirecek hacı adaylarını uğurlamak için yüzlerce vatandaş tören alanına akın etti.

Fethiye Camii’nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Müftüsü Yusuf Eviş, müftü yardımcıları, Memur Sen Başkanı Ebubekir Keleş ve çok sayıda hacı adayı yakını katıldı.

İlahilerin okunduğu, tekbir ve selatu selamların getirildiği cami bahçesinde bolca dualar edildi, sevinç gözyaşları döküldü. Hacca gidemeyenlerin bolca ağladığı alanda uğurlamaya gelen vatandaşlar akrabalarını coşkulu şekilde uğurlamanın heyecanını yaşadılar.

7’den 70’e yüzlerce vatandaş hacı adayı yakınlarına sarılıp ellerini öpüp dualarını aldılar. Kabe’ye de selamlarını gönderen Karslılar hasret ve özlemlerini de dile getirdiler. Yakınını kutsal topraklara gönderen bir kadın ise sevinç ve heyecanından baygınlık geçirdi.

Hacı adaylarına birer adet hediye paketi hediye eden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, hayırlı yolculuklar dileyip sağ salim gidip gelmeleri dileğinde bulundu.

İl Müftüsü Yusbuf Eviş, “Günde 40 kez ‘iyya kenağbudü ve iyya kenestain – Rabbim Yanlızca Sana Kullak Eder Yanlızca Senden Yardım Dilerim- ihdinas srdallelmüstakim – Allah’ım beni hidayete erdir’ dedikten sonra caminin dışına çıkıp da başka şeylerle uğraşmayacağız. Yamuk yumuk işlerle uğraşmayacağız. Duamızın gereğini yerine getireceğiz. Arafat’ta günahlarımızı itiraf edeceğiz. Varacağız oraya diyeceğiz ‘yarabbi ben şu günahları işledim.’ ‘Acaba benim duam kabul olur mu’ diye tereddüt ettin mi kabul olmaz. Hiç tereddüt etmeyeceğiz.” dedi.

Gelip geden hacı, alıp giden hacı ve olup giden hacı sıfatıyla 3 grup hacı olduğunu belirten Müftü Eviş, “Gelip giden hacı gider turist gibi ‘ben vardım urayı gördüm burayı gördüm’ der. Kabenin direklerini sayanlar bile var. Hacı bana ‘Kabede kaç direk var biliyor musun?’ diyor. Hacım Kabenin direklerini sayıyor. Onlarda b.ir kutsiyet arıyor. Oysa hepsi sonradan yapıldığı orada yalnız orijinal Kabe ve Zemzem var. Dolayısıyla turist gibi gezmeyeceğiz. İbret nazargahıyla bakacağız. 2- Alıp giden hacı. Çarşı Pazar, alışverişte dolanmayacağız. 3- Olup giden hacı. İnşallah hacı olup geleceğiz. Rabbim kabul eylesin inşallah.” diye konuştu.

Dualar edilmesinin ardından hacı adayları, otobüslerle Erzurum’a hareket etti. Erzurum’dan havayoluyla Mekke’ye gidecek olan hacı adayları burada 5 gün kaldıktan sonra Medine’ye gidecekler. Hacı adayları 6 Eylül’de Cidde üzerinden Türkiye’ye dönüş yapacaklar.

************************************************************************************

KARS BELEDİYE BAŞKANI MURTAZA KARAÇANTA HACI ADAYLARINI UĞURLADI
Başkan Karaçanta Konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Rahmanın davetine icabet edip, Kabe-i şerifeye gitmek için yola çıkan çok değerli hacı adayları hepinizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum.

Bu yolculukta Allah'ın selamı, mağfireti üzerinize olsun. Rabbimizin davetini alan ve o davete icabetle 'buyur Yarabbi, geldim geliyorum. Emrine hazırım davetine icabet ediyorum' diyerek koşan hacı adaylarını o mübarek yolculuğa uğurlamak üzere buradayız" dedi.

Başkan Karaçanta daha sonra Hacı adaylarına hediyeler verdi, Başkan Karaçanta; Kutsal topraklara giden tüm hacı adaylarımız inşallah ibadetlerini yapıp sağlıklı bir şekilde geri dönmelerini temenni ediyorum. Bizler burada onlar için dua ediyor olacağız. onlarda inşaallah bizler için kutsal topraklarda dua ederler. Tüm hacı adaylarımıza şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum.dedi

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.