KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 03 Kasım 2017 22:49

Kars'ta 'Fotoğraf Diliyle Anı' Sergisi...

Kars'ta 'Fotoğraf Diliyle Anı' Sergisi...
Fotoğraf sanatçısı Özgen Beşli, geçtiğimiz günlerde Ankara’da açtığı “Fotoğraf Diliyle Anı” adlı kişisel fotoğraf sergisini bu defa da Kars36 Spor yararına açtı.

Kars Olay-Türkiye-Ermenistan sınırındaki Anı Ören Yeri’ne ait 40 adet fotoğrafın yer aldığı, 5 Kasım 2017 günü akşamına kadar açık kalacak olan Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’ndaki serginin açılışına Müftü Mehmet Genç, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın siyesi danışmanı Muhammet Koç, Sağlık Sen Kars Şubesi Başkanı Hasan Yazıcı, Halk Eğitim Müdürü Acihan Koçoğlu, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyon (TÖSSFED) As Başkanı ve Kars Final Engelsiz Yaşam Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Metin Toraman, Kafkas Haber Ajansı (KHA) Yazarı Tarih Araştırmacı Sultan Altın ve vatandaşlar katıldı.

Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli, “4. kişisel sergimi Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü arifesi ve 29 Ekim gibi anlamlı bir tarihte açıyor olmaktan ötürü son derece mutlu olduğumu bilmenizi isterim.  Bu vesile ile hepinizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.” dedi.

Böyle ayrıca, “Malumunuz Ani Ören Yeri geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Mirası Listesine alındı. Bu, Ani’nin dünyada toplam 1073, Türkiye’de ise 17 özel alanın arasına girdiği anlamına geliyor.  Dolayısıyla memleketine aşık bir fotoğrafçı olarak beni ziyadesiyle heyecanlandırıyor.  Aslında ‘Fotoğraf Diliyle Ani’ bu sergi ile ikinci kere meraklılarıyla buluşmuş oldu. Bir önceki sergimi 4-15 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyetin ilan edildiği, güzel ülkemizin başkenti Ankara’da yine aynı isim ve aynı temayla gerçekleştirdim. Kars’lı siyasetçiler, bürokraktlar, hemşehrilerim ve sanatseverlerin katılımıyla açtığım sergim,  memleketimi tanıtmak adına benim için bir gurur kaynağıydı.  Zira Kars’ı henüz görmemiş olanlardan,  ilk fırsatta serhat şehrimizi ziyaret etmek istediklerini defalarca duyarak, sanatın ne büyük bir güç ne etkileyici bir aracı olduğunu bir kez daha anlamış oldum.” diye konuştu.

Böyle konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu sergiler aracılığıyla, Anadolu tarihinin mihenk taşlarından olan Ani’yi bir de benim objektifimden görmenizi istedim. Karlar altındaki nazlı haline de, baharı karşılarken duyduğu coşkuya da, sonbaharla gelen hüznüne de şahitlik edeceksiniz. Fotoğraflarımın her birinin ardında ayrı bir emek ve özen var.  Tek bir kare için sabahlara kadar beklediğim de oldu, gün ışırken defalarca denklanşöre bastığım da. Bu sebepledir ki göreceğiniz tüm fotoğrafların objektifimden dökülen ayrı ayrı öyküleri var. Umarım sizler de benim kadar severek bakarsınız her bir kareye. Fotoğraf Diliyle Ani’yi gerçekleştirebilmem için desteklerini esirgemeyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'a Ankara’daki sergim süresince beni hiç yalnız bırakmayan, sergimi sahiplenerek gerçek bir ev sahibi gibi davranan değerli milletvekilim Yusuf Selahattin Beyribey’e de gıyabında teşekkür etmek ve gönül borcumu bildirmek isterim. Desteklerinden ötürü Türk Telekom’a ve özellikle de katılımızdan dolayı siz değerli hemşerilerim ve sanatseverlere çok teşekkür ederim.”

Açılışın ardından sergi gezildi ve katılımcıların Anı Ören Yeri’ni fotoraf sanatçısı Özgen Beşli’nin objektifinden görme imkanı buldular.

Sağlık Sen Şubesi Başkanı Hasan Yazıcı, bu tür sanatsal faalietlerin her zaman desteklenmesi gerektiğini söyledi. Beşli’ye özellikle de Kars36 Spor yararına bu tür bir organizasonu gerçekleştirmesinden dolayı da teşekkür etti.

Sergideki Kars’ın peneromik fotoğrafı ise Özel Çelik Başarı Koleji tarafıdan 1000 TL’ye satın alındı. Sağlık Sen Şubesinin de Kars36 Spor Kulübü yararına fotoğraf satın aldığı sergiye ilginin yoğun olması sevindirdi.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.