ASAYİŞ Haber Girişi : 09 Haziran 2018 17:36

Kars'ta FETÖ Davası 17 Kişi tutuklandı

Kars'ta FETÖ Davası 17 Kişi tutuklandı
Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nün Kars Merkezli 19 ilde gerçekleştirdiği FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 25 asker adliyeye çıkartıldı.Aralarında üst düzey rütbelilerin olduğu askerlerden 17'si tutuklanırken 8 asker ise kontrol şartı ile serbest kaldı.
Kars Olay- Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nün Kars Merkezli 19 ilde gerçekleştirdiği FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 25 asker adliyeye çıkartıldı.Aralarında üst düzey rütbelilerin olduğu askerlerden 17'si tutuklanırken 8 asker ise kontrol şartı ile serbest kaldı. 
Yapılan yazılı açıklamada; "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve örgüt mensuplarının yakalanmalarına yönelik Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yürütülen ortak çalışmalarda; 
 
FETÖ/PDY silahlı Terör Örgütüyle irtibatı ve iltisakı olduğu belirlenen 25 (yirmibeş) TSK ve Jandarma Genel Komutanlığı mensubu şahıs tespit edilmiş, 23.05.2018 tarihinde Kars Merkezli 19 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde 25 (yirmibeş) şahıs saklandıkları adreslerde yakalanarak gerekli adli işlemler yapılmak üzere gözaltına alınmıştır.
T.E.M. Şube Müdürlüğünde gerçekleştirilen yasal işlemlerinin bitmesinin ardından Adli mercilere sevk edilen 25 (yirmibeş) şüpheli şahıstan, 3 (Üç) Üsteğmen , 4 (Dört) Astsubay ,1 (Bir) Uzman Çavuş Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 2 (iki) Albay, 2 (iki)Yarbay, 2 (iki)  Binbaşı ,2 (iki) Yüzbaşı, 3(üç) Üsteğmen, 5 (beş) Astsubay, 1(bir) Uzman Çavuş ise tutuklanmıştır.
 
Ülkemiz güvenliğini tehdit eden terör örgütleri ve örgüt üyelerinin yakalanmalarına yönelik mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte, azim ve kararlıkla devam edecektir." denildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.