KARS Haber Girişi : 15 Ağustos 2017 19:47

Kars'ta Fethiye Camisinde Tuvalet Rezaleti

Kars'ta Fethiye Camisinde Tuvalet Rezaleti
Kars'ta bulunan tarihi Fethiye Camisinde Hacı adaylarını uğurlama programına, caminin tuvaletlerinin olmaması gölge düşürdü.

Kars Olay (OLAY)- Kars'ın önemli inanç merkezlerinden olan yerli ve yabancı yüzlerce insanın ziyaret ettiği Fethiye Camii'nde bugün yaşanan Tuvalet Rezaleti görenleri şaşkına çevirdi.

Bugün tarihi anlardan birine şahitlik yapan Fethiye Camisin'den kutsal topraklara uğurlanan 84 hacı adayı ve uğurlamak için gelen yüzlerce Karslı uğurlama programının akşam namazı sonrasında devam edeceğinden namaz kılmak için abdest almaya başladı. Fethiye Camiisine ait baraka şeklinde olan ve iki üç kişilik olan eski lavabolar yapılan uğurlama programına gölge düşürdü.

Kadın ve erkeklerin abdest almaları gereken lavaboların ayrı ayrı olması gerekirken, baraka şeklinde olan mevcut lavabolarda vatandaşların abdest sırası beklemesinden ziyade kadın ve erkeklerin aynı yerde abdest almaları vatandaşlarca büyük tepki toplamaya devam ediyor.
Her fırsatta Kars'ın modernleştiğini ve gerek ulusal gerekse uluslararası projelerde adını zikrettiren Gazi Şehrin böylesine utanç verici olaylarla gündeme gelmesi ise olayın bir başka traji komik durumu.
Hacı adaylarını uğurlamak için tarihi Fethiye Camisine gelen ve abdest almak için lavaboları kullanmak zorunda kalan yüzlerce vatandaş yetkililerden bu eksikliği gidermelerini istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.