İLÇELER Haber Girişi : 22 Aralık 2017 23:38

Kars'ta Ciritçilerin Asfalt Sevinci

Kars'ta Ciritçilerin Asfalt Sevinci
Cirit sporcuları ata sporu ciriti yaşabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek için yıllardır süregelen sıkıntıları bir bir geride bırakıyorlar.

Kars Olay-Cirit sporcuları ata sporu ciriti yaşabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek için yıllardır süregelen sıkıntıları bir bir geride bırakıyorlar. Bunlardan biri de köy yollarının stabilize olması ve atların kamyonla taşınırken hırpalanmalarıydı. Bu sebepten dolayı da ciritçiler müsabakaların yapılacağı köylere ya bir gün önce at sırtında giderek konaklıyor ve atlarını dinlendiriyordular. Veya sabah erken saatte at binerek saatler süren zorlu yolculuk yapıyordular bu da atları yoruyordu. 2017 yılının yaz sezonunda cirit müsabakalarının yapıldığı köy yollarının asfalt olması sporculara derin bir nefes aldırdı. Artık saat 10.00’da başlayacak müsabakaya 30 dakika önce hazırlanıyorlar ve kamyona yükledikleri atlarını 10-15 dakika gibi bir sürede cirit sahasına ulaştırabiliyorlar.

Selim’in fedakar ciritçileri köylerine yapılan asfalt yollar için emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ettiler. / KAFKAS HABER AJANS

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.