KARS Haber Girişi : 30 Nisan 2018 01:39

Kars'ta 57. Alaya Saygı Yürüyüşü!

Kars'ta 57. Alaya Saygı Yürüyüşü!
Kars'ta sabahın ilk ışıkları ile birlikte yüzlerce vatandaş ve öğrenciler ellerinde bayraklar ile 57. Alay Şehitleri için yürüdü.
Kars Olay- Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çanakkale Kara Savaşları’nın 103. Yılı Anma Törenleri kapsamında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57.Piyade Alay Şehitleri başta olmak üzere tüm Çanakkale Şehitlerini anmak için her yıl düzenlediği "57. Alay Vefa Yürüyüşü"nde Karslılar Türk bayraklarıyla sabahın erken saatlerinde şehitlerine yürüdü.
 
57. Piyade Alayı Şehitleri ve Çanakkale Şehitleri Evliya Cami’de kılınan sabah namazı sonrası Çanakkale ve şehitlerle ilgili vaaz verildi. Programa katılanlara çorba ikram edilirken, ardından Evliya Cami önünde toplanan kalabalığı Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü’nce Türk bayrağı dağıtıldı.
103. Yıl Dönümüne 103 Metre Uzunluğunda Türk Bayrağı
Programa katılanlar Kazımpaşa Caddesi, Fiakbey Caddesi, GAMP Caddesi ve Tren Hat Sokak üzerinden "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları ve tekbir getirerek Garnizon Şehitliğine yürüdü. Yürüyüş'te Çanakkale Kara Savaşlarının 103. Yılı olması sebebiyle 103 metre uzunluğunda Türk Bayrağı ile yürüyüş yapıldı. Garnizon Şehitliği'nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve kasideler okunduktan sonra dualar edildi.
 
Düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü  programına Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri, polis ekipleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.