KARS Haber Girişi : 30 Ağustos 2018 12:08

Kars'ta 30 Ağustos Zaferi Kutlaması

Kars'ta 30 Ağustos Zaferi Kutlaması
Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Kars Olay-Hükümet Konağı önündeki törende ilk olarak Vali Rahmi Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Hükümet Konağı önündeki tören alanda devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaların törene katılanlar daha sonra Kars Garnizon Şehitliğine geçti. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunmasıyla şehitler anısına saygı atışı yapıldı. 

Kars Valisi Rahmi Doğan şeref defterini imzalamasının ardından burada yaptığı konuşmada; "Şehitlerimizin Bizlere miras bıraktığı bu toprakların her karışı için canlarını feda etmekten, mübarek kanlarını milletimizin istiklali ve istikbali için akıtmaktan bir an bile geri durmadığına dikkat çeker ı çok iyi biliyoruz." diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; Milli Şairimiz Mehmet Akif’in “Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber/Sana aguşunu açmış duruyor peygamber” mısraları ile övgülerin ve müjdelerin en güzeline layık bulunan aziz şehitlerimiz!

Bugün, yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen Büyük Zafer’in 96’ncı yıl dönümünde size olan minnet, şükran ve tazim hislerimizi arz etmek için bir kez daha huzurunuzdayız.

30 Ağustos; yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu aziz milletimizin bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen ordusuyla kenetlenerek büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferdir.

Bu büyük zaferle milletimiz, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vererek bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğini, bu topraklarda sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya en güçlü şekilde kabul ettirmiştir.

Aziz Şehitlerimiz! Bizlere miras bıraktığınız bu topraklarının her karışı için canınızı feda etmekten, mübarek kanlarınızı milletimizin istiklali ve istikbali için akıtmaktan bir an bile geri durmadığınızı çok iyi biliyoruz.

Sizler de biliniz ki; bizler bıraktığınız her emanete sahip çıkıyor, sizin şehadet sebeplerinizi aynı ruhla, aynı heyecanla yaşatıyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen devletimizin ilelebet payidar olması için üzerimize düşeni yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğimize huzurunuzda söz veriyoruz.

Bu vesileyle; başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere yıl dönümünü kutladığımız Büyük Zaferi ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden siz aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, yüce hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Vatan size minnettardır. Ruhunuz şad olsun…"dedi.

Şehitlikteki müzenin gezilmesi ve şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla tören sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.