EKONOMİ Haber Girişi : 31 Aralık 2017 21:10

Kars'ta 180 Boğa Köylüye Teslim Edildi

Kars'ta 180 Boğa Köylüye Teslim Edildi
Bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik olarak Doğu Anadolu (DAP), Güneydoğu Anadolu (GAP), Konya Ovası (KOP) ve Doğu Karadeniz (DOKAP) Projeleri kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi çerçevesinde 2014-2018 yılları a

Kars Olay-2017 yılı içerisinde devam eden destek programları Kars’ta yılın son gününde de devam etti. Kars’ta hayvancılık yatırımlarının desteklenmesi amacıyla hibe desteği projesi kapsamında damızlık boğa dağıtımı yapıldı.

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde dağıtılan 180 adet simental ve montofon ırkı olmak üzere %80 devlet desteğiyle toplamda 180 adet boğa dağıtımı yapılırken, destekten faydalanan çiftçilerin boğalarla ilk buluşma anları ise birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürü Hüseyin Düzgün’ün de katıldığı boğa dağıtımında boğa sahiplerinin mutluluğu ise gözlerinden okundu.  TİGEM işletmesinden gelen boğaların dağıtımı esnasında konuşan Kars Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün; “Yılın son günlerindeyiz ama Allaha şükür vatandaşa söylediğimiz söz vardır ‘durmak yok çalışmaya devam’ biz çalışacağız vatandaşımız üretecek Kars zengin olacak Türkiye zengin olacak inşallah düşüncemiz bu. Gayretimiz  üreterek halkımızı zengin yapmak. Projemizin amacı ilimizde hayvan ırkını geliştirmek ıslah etmek kaliteli hayvan elde etmek için 3 yıldır devam ettirdiğimiz bir proje vardı boğa dağıtım projesi bu manada daha önce bize başvurmuş 3 bin tane çiftçimizin başvurularını kabul edip bakanlıkça onay alanları peyder pey dağıttık. Allaha şükür yılın bu son günlerinde yüzde 70'lerin üstüne çıktı. yani dağıttığımız hayvan sayısı başvuruların yüzde 70'in üzerinde boğa dağıttık. 150 boğa TİGEM işletmesinden gelen boğalar aynı zamanda 30 tane de hastalıktan ari toplamda 180 boğa dağıtıyoruz.” dedi.

Besiciler ise devletin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Devlet bize damızlık boğalardan verdi biz onları almaya geldik. Allah bu devlete, millete zeval vermesin devletimiz var olsun devlet var olursa bizler de var olacağız. Devletimiz bize gereken katkıyı sağlıyor. bizde devletimize katkı sağlamak için çalışmalıyız bu boğalardan iyi ırklar elde etmeliyiz bu ırkları da devletimizin kalkınması için kullanmalıyız, sağolsun devletimiz.” ifadelerini kullandı.– KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.