KARS Haber Girişi : 27 Ekim 2018 11:32

Karslıların Vatan ve Bayrak Sevgisine Dil Uzatan Vali Merkeze Alındı

Karslıların Vatan ve Bayrak Sevgisine Dil Uzatan Vali Merkeze Alındı
Edirne Valisi Günay Özdemir Edirneliler'e şirin görünmek için daha önce valililiğini yaptığı Karslılar'ın vatan, bayrak ve Atatürk sevgisine dil uzatan vali, son kararname ile merkeze alındı.

Kars Olay- Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirnelilerin gönlüne girebilmek için daha önce valilik yaptığı Karslılar'ın milli ve manevi duygularına dil uzatarak bir skandala imza atmıştı. Karslılar'ı ayağa kaldıran sözlerle ilgili tepkilerle gündeme gelen valiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan acımadı ve merkeze aldı.

KARSLILAR'IN VATAN VE BAYRAK SEVGİSİNE DİL UZATMIŞTI
Edirne'deki SOLO TÜRK gösterisini öven Vali Özdemir, aynı gösterinin Kars-Sarıkamış'ta görev yaptığı yıllarda da yapıldığını ve orada yaşayan insanların Edirneliler kadar aynı duyguyu taşımadıklarını iddia etmişti.

Vali Özdemir, "Daha önce Sarıkamış'ta da SOLO TÜRK ile beraberdik. Ben orada bu duyguyu, bu heyecanı, maalesef bu kadar yaşamamıştım. Ben Kars Valisi iken Sarıkamış'ın 100. yıl etkinliklerinde bu kadar duygusal, bu kadar heyecanlı değildi. Çünkü Edirne halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır. Edirnelileri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Artık Edirneliyim ve Edirne'yi her yerde yaşayacağım" demişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.