KARS Haber Girişi : 07 Ağustos 2017 16:36

Karslı Şehidin Adı O Sokakta Yaşatılacak

Karslı Şehidin Adı O Sokakta Yaşatılacak
HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde 17 Ekim 2015 günü şehit olan 4 askerden Üsteğmen Ünal Darboğaz’ın adı, Kars’ta İstasyon Mahallesinde yaşatılacak.


Kars Olay-Kars Belediyesi tarafından Denizli'den Tuğçe Darboğaz ile 34 günlük evliyken 29 yaşında şehit düşen ve İstanbul'da toprağa verilen Karslı Üsteğmen Ünal Darboğaz’ın adı memleketi Karsta sokak ismi olarak yaşatılacak.

Kars Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda Şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz olarak değiştirilen sokağın yeni tabelası asıldı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta bir açıklama yaparak; “Kars Belediyesi Meclisi’nde alınan kararla İstasyon mahallesine bulunan o sokağın adı değiştirilerek ‘‘Şehit Üsteğmen Ünal DARBOĞAZ Sokak’ olarak değiştirildi. Gönül ister ki bu tür isimleri sokaklara vermeyelim, askerimiz polisimiz şehit düşmesin, Türk Milleti kahraman askerlerimize ve polislerimize minnetar. Ailesinin acısını asla dindiremeyiz en azında bizlerin unutmadığını acılarını paylaştığımızı bilmelerini isteriz. Allah gani gani rahmet eylesin’’ dedi. 

Kars’lı Şehit Ünal Darboğaz’ın Kars’ta yaşayan yakını Demet Darboğaz ise; “Bu şehit sadece bizim ailemizin değil Tüm Türkiye’nin şehididir. Şahadetiyle ailemizi derin bir acıya boğan Ünal abimiz aynı zamanda bütün ailemizi de gururlandırmıştır. Bütün aile olarak onu çok özlüyoruz ismi her geçtiğinde gözlerimiz doluyor, acısı bizim için hep taze kalacak, o sokaktan her geçişimde hem gözlerim doluyor hem de büyük gurur yaşıyorum. Allah hiç kimseye böylesi bir acı yaşatmasın. Allah Şehidimizin mekânını cennet eylesin nur içinde yatsın. O bizim ailemiz için her zaman büyük gurur ve onur kaynağı olacaktır. Allah bütün asker ve polis şehitlerimize rahmet eylesin” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.