KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 04 Temmuz 2018 14:11

Karslı Nuriye Gül Ninenin Atatürk Şiiri

Karslı Nuriye Gül Ninenin Atatürk Şiiri
Kars'ta 80 yaşında olan Nuriye Gül isimli vatandaşın Atatürk'e yazdığı şiiri dinleyenleri duygulandırdı.

Kars Güncel- Kars'ta 80 yaşında olan Nuriye Gül isimli vatandaşın Atatürk'e yazdığı şiiri dinleyenleri duygulandırdı.

Karsın Selim İlçesi Baykara Köyü'nde yaşanan sel felaketi sonrasında çekim için gittiğimiz köyde bizi sevecen ve sıcak kanlı karşılamasıyla tanıştığımız 80 yaşındaki Nuriye Gül isimli teyze ilkokul yıllarında Atatürk için yazdığı şiiri ilk defa okudu.

Nuriye Teyze; Atatürk'ün vefat ettiği 1938 yılında Karsın Selim İlçesi Baykara Köyü'nde dünyaya geldi. Köyde 80'li yaşlarda olmasına rağmen dinamikliği, çalışkanlığı, zekası ve bilgi birikimiyle insanları kendine hayran bırakıyor. Yaşına rağmen hala yaşadığı köyde kaz ve hayvanlarına bakan Nuriye Teyze elinden her işin geldiğini belirtiyor.
Okuma Yazma Öğrendi Atatürk'e Şiir Yazdı
Yaşadığı dönemin sorunları içerisinde zor koşullar altında yaşadığı köyde okuma yazma öğrenen Nuriye Gül, Türkiye'nin kurtuluşun kahramanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgisi dolayısıyla duygularını yazdığı şiir ile dile getirdi. Atamızın vatanımızı kazandığını belirten Nuriye Gül kaleme aldığı şiirinde;" Atam Cephelerde Bir Erdin, Göğsünü Yurda Verdin, Göğsünü Türklük İçin Sınırlarda Sen Gerdin,  Güven olan Bir Aşktın, Aşılmaz Dağlar Aştın, Yurttan Düşmana Düştün, Bu Vatanı Sen Kazandın Atam" ifadelerine yer verdi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.