KARS Haber Girişi : 01 Şubat 2018 00:51

Kars'ın Kurtarıcısı Kars'ta Anıldı!

Kars'ın Kurtarıcısı Kars'ta Anıldı!
Kars’ın kurtarıcısı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, vefatının 70’inci yıl dönümünde düzenlenene törenle anıldı.

Kars Olay-Anma programında Kars Tren Garı önünde bulunan Kazım Karabekir Paşa’nın anıtına Kars Valisi Rahmi Doğan, 14. Mknz. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan ve Belediye Başkan Vekili Taner Turan Ünsal tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
 
Anma etkinliğine daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda devam edildi. Buradaki programda Faik Fikriye Torunoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Murat Can Okyay ve Aşan Yıldız, Kazım Karabekir Paşa ile ilgili şiirler okudu. Alparslan Anadolu Lisesi Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Evren Çelik de, Kazım Karabekir Paşa’nın askeri yönü konulu bir sunum gerçekleştirdi. Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Yrd. Doç Dr. Erol Karcı’nın, Kazım Karabekir Paşa’nın hayatı ve başarılarını anlatan konferansıyla program sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.