KARS Haber Girişi : 04 Haziran 2018 02:08

Kars'ın Kafkas Kartalı Yaşamını Yitirdi

Kars'ın Kafkas Kartalı Yaşamını Yitirdi
Kars Kafkas Halk Oyunlarının efsane ismi Şahvelet Gençler yaşamını yitirdi.

Kars Olay- Kars Kafkas Halk Oyunlarının efsane ismi Şahvelet Gençler yaşamını yitirdi.

Kars'ta Halk Oyunları kursları ile çok sayıda öğrenci yetiştiren Kafkas Halk Oyunlarının efsane ismi Şahvelet Gençler uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Gördüğü kanser tedavisi sonrasında durumu ağırlaşan Şahvelet Gençler hayata tutunamayarak yaşamını yitirdi.

Merhum Şahvelet Gençler'in cenazesi yarın (01.06.2018 Cuma ) günü Kars Işıklı Cami'nden öğle namazına müteakip kaldırılacaktır.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın da Kafkas Hocası olan Şahvelet Gençler'in vefat haberini alan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, üzütnülerini belirterek, Kars'a mal olmuş efsane Kafkas Hocası Şahvelet Gençler'e Allahtan rahmet, ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diledi.
(Kafkas kartalı)
Şahvelet gençler
Bir kültürün gönüllü elçisi
Öğreticisi tanıtıcısı
Hocası,emisi,abisi
Karsımızın duayen ve
En sevilen ismiydi
Aramızdan ayrıldı hakka
Yürüdü Allah mekanını cennet 
Eylesin inşAllah.
Allah sevenlerine ailesine
sabır versin
Ailesinin ve Karsın başı sağolsun. 
 
Başkan Karaçanta'dan Taziye Mesajı
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars'ta Kafkas Halk Oyunları'nın ustası olarak bilinen Şahvelet Gençler'in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayınladı.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars'ta Kafkas Halk Oyunları'nın ustası olarak bilinen Şahvelet Gençler'in vefatı dolayısıyla yayınladığı taziye mesajında; "“Uzun yıllar boyunca Kars'ta Halk Oyunları alanında Kars'a hizmet veren değerli büyüğüm, hocam Şahvelet Gençler'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kars'ta ismi Kafkas Kartalı olarak bilinen değerli üstadımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Kars Halkına başsağlığı dilerim." dedi.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.