KARS Haber Girişi : 24 Ağustos 2017 17:39

Kars'ın Çalışkan Kaymakamı Erdinç Dolu Köyceğiz'e Atandı

Kars'ın Çalışkan Kaymakamı Erdinç Dolu Köyceğiz'e Atandı
Kars Vali Yardımcısı Erdin Dolu Köyceğiz Kaymakamı oldu. Çalışkanlığıyla bilinen Kaymakam Dolu'nun bu ataması Kars için büyük kayıp olarak yorumlandı.

Kars Olay- "Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi" ile 300 Mülki İdare Amirinin görev yerlerinde değişiklik yapıldı. Kararname kapsamında 45 Vali Yardımcısı Kaymakamlığa atanırken, büyük illere birer kadın Vali Yardımcısının ataması gerçekleşti. Önem arz eden ilçelere ataması gerçekleştirilen Mülki İdare Amirleri mesleğinde temayüz etmiş, tecrübeli meslek mensupları arasından atandı.

İçişleri Bakanlığının 2017/345 sayılı Kararı ve Resmi Gazetenin bugün yayınlanan Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi ile Kars'ta yapılan Mülki İdare Amirleri Değişiklikleri şöyle;
 
Vali Yardımcısı Erdinç Dolu Köyceğiz Kaymakamlığına
Arpaçay Kaymakamı Onur Şatıroğlu Tut Kaymakamlıpına
Selim Kaymakamı Mehmet Keklik/ Dazkırı Kaymakamlığına
 

Kafkas Haber Ajansı (KHA) Kurucusu Gazeteci Bedir Altunok Erdinç Dolu'nun Çalışmalarını Derledi:

Kars’ın Selim İlçe Kaymakamlığı görevindeyken yılın kaymakamı seçilen Erdinç Dolu’nun Kars Vali Yardımcılığına atanmasıyla birlikte Selim’de geçen 4 yıllık görevinde yaptığı başarılı hizmetlerini kaleme aldık.

KAYMAKAM ERDİNÇ DOLU’NUN ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMESİNDE

2012 yılından itibaren görevini sürdürdüğü Selim ilçesinde, yasal olarak yüklendiği görev ve sorumluluklarının yanında,  sahip olduğu liderlik özelliğini ve sosyal bilimlere olan ilgisini aktif şekilde kullandı. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği sağlayarak vatandaş odaklı çağdaş kamu yönetimi anlayışıyla kaliteli hizmete önem verdi. Kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanmasının yanında Sivil Toplum Örgütleri ve hayırsever işadamlarıyla bizzat görüşerek katma değer sağlandı. Eğitimden sağlığa toplumsal eşitsizlikten toplumsal kalkınmaya kadar birçok alanda Etkin Devlet-Etkin Vatandaş, Engelsiz Devlet- Engelsiz Vatandaş anlayışı ve Sosyal Devlet ilkesiyle başlattığı çalışmalar neticesinde devlet ile halkın kaynaşması sağlandı, eğitim, sosyo-kültürel, ekonomik ve kırsal kalkınmaya yönelik katılımcı, sürdürülebilir projeleri hayata geçirdi.

OTUZ MİLYON SEKİZ YÜZ YİRMİ İKİ BİN TL KATMA DEĞER
Gerçekleştirilen projeler ve faaliyetler kapsamında KÖYDES yatırımları ve SYDV’nın rutin yardımları dışında 4 yılda 60 proje başarıyla yürütülerek 1.962.000 (bir milyon dokuz yüz altmış iki bin) TL’si hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanmak üzere toplamda 30.822.074,00 (otuz milyon sekiz yüz yirmi iki bin) TL tutarında katma değer yaratıldı.

BÖLGEDE BİR İLK: KADIN YAŞAM MERKEZİ
Bölgede bir ilke imza atarak 53 köy ve 3 mahallede vatandaşların eğitim, sosyo-ekonomik alandaki durumları incelendi ve yılın yarısından fazlasında ağır kış şartlarının yaşandığı İlçede, büyük çoğunluğu köylerde yaşayan kadınların ilçe merkezine geldiklerinde dönüş saatine kadar vakit geçirebilecekleri sıcak bir ortamın yoksunluğu, hayırseverler tarafından yaptırılan, içerisinde bebek emzirme odası, mescidi, kütüphanesi, bilgisayar odası, mutfağı ve dinlenme salonunun olduğu Kadın Yaşam Merkezi ile giderildi. Ücretsiz çay, kahve ve sıcak çorba ikramı yapılarak belirli günlerde Anne-çocuk sağlığı, Temel Sağlık bilgisi, Kuran-ı Kerim kursları gibi destek eğitimleri ile sosyal gelişimleri sağlandı.

İLÇE ENGELLİ ENVANTERİ OLUŞTURULDU
Bölgede ilk defa, İlçede ikamet eden engelli vatandaşların engel durumlarına göre tespiti yapılarak İlçe Engelli Envanteri oluşturuldu. Yetersizlikten etkilenmiş engelli bireylerin sosyalleşmelerini sağlamak, sorunlarına yardımcı olmak amacıyla Kamu Kurumlarında gönüllü görevlilerden oluşan İlçe Engelli Koordinasyon Birimi kuruldu, her bir engelli vatandaşla ilgilenecek 22 gönüllü danışman atandı.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
Hayırseverler tarafından yaptırılan bölgede ilk olma özelliği taşıyan içerisinde resim, müzik atölyeleri, fizik egzersiz ve oyun alanlarının yanı sıra kendilerine özel hazırlanmış banyosu ve mutfağı olan Engelsiz Yaşam Merkezinde engelli bireylerin ve toplumumuza emanet yetim ve öksüz çocukların “Umut Işığı Çocukları” projesi hayata geçirildi. Bu kapsamında, üstün özellikleri ve yetenekleri doğrultusunda mevcut kapasitelerini en üst düzeye çıkmasını sağlamak ve onların toplumla kaynaşması için okuma-yazma, resim, müzik, sanat kursları, sportif faaliyetler ve piknik-gezi etkinlikleri, sinema günleri, fidan dikimi, özel günler ile dini ve milli bayram kutlamaları yapıldı. Ayrıca engelli vatandaşların Kars merkezdeki hastanelerde tedavilerini yaptırmaları için engelli hizmet aracımızla evlerinden alınarak tedavileri yaptırılıp tekrar evlerine bırakılmakta.

VATANDAŞIN HİZMETİNE SUNULDU
Ayrıca 26 köy ve ilçe merkezinde 3 mahalleye toplam 29 Kuran kursu, taziye evi ve imamların kalabilecekleri lojmanlar yapılarak hizmete sunuldu.

SICAK EV MUTLU AİLE
Bölgede ağır kış şartlarının yaşanmasından dolayı; Sıcak Ev Mutlu Aile projemiz kapsamında muhtaç olup, yaşam koşullarına uygun olmayan evlerde hayatlarını sürdüren 19 vatandaşa sağlıklı ve sıcak ortamda yaşayabilmeleri için yeni ev yapılırken, 15 vatandaşın da evleri onarıldı.

YALNIZLIĞA UZANAN ELLER
Bölgede huzurevi bulunmadığı için “Yalnızlığa Uzanan Eller” projesiyle kimsesiz, ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç öncelikli olan yaşlılara sağlık, temizlik, bilgilendirme hizmetleri verildi. Bu amaçla lise ve ilköğretim mezunu 18-40 yaş arası 4 bayan istihdam edildi.

ERKEN YAŞTA EVLİLİK KADERİNİZ OLMASIN
Bununla birlikte bölgemizde görülen çocuk yaşta evliliklere dur diyebilmek adına İlçemiz merkez ve köyleri tek tek gezilerek “Erken Yaşta Evlilik Kaderiniz Olmasın” projesiyle çok önemli yollar kat edildi. Bu eğitimler sırasında kız çocuklarının okullaşması içinde faaliyetlerde bulunuldu.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla ortaöğretim öğrencileri için yaptırılan 130 yataklı erkek öğrenci yurdu, 1 Anadolu lisesi ve 38 derslikli 7 okul, 1 Atölye Binası ve Halı saha ile ortaöğretimde okullaşma oranı artmış, 20 okulun anasınıfı yenilenerek okul öncesi eğitime önem verildi.

SEMT SAHASI VE GENÇLİK MERKEZİ
İlçede gençlerin rahat bir ortamda spor yapabilmeleri ve kaliteli zaman geçirebilmeleri adına yapılan Semt Sahası gençlerin hizmetine sunuldu. Ayrıca ilçede gençlerin vakit geçirebileceği kendilerini sosyo-kültürel anlamda geliştirebilecekleri bir Gençlik Merkezinin inşaatına başlandı ve bitim aşamasına gelindi.

YARINLAR BİZİM
Yerel ve bölgesel kalkınmayı gerçekleştirecek nesillerin yetişmesi amacıyla  “Yarınlar Bizim” eğitim projesi ile 8. Sınıf da eğitim gören 500’e yakın öğrencinin hafta içi ve hafta sonu ilçe merkezinde açılan kurs merkezlerine köylerinden özel araçlarla taşınması gerçekleşti. Ücretsiz beslenme ihtiyaçları giderilerek buradaki yetiştirme ve destek eğitimlerine katılmaları sağlanmış olup bu çalışmalarımız sonucunda 2015 TEOG sınavında il beşinciliğinden il birinciliğine yükseldi, Fen lisesini kazanan öğrenci sayısı 6 dan 25’e çıktı.

MODERN ÇOCUK KÜTÜPHANESİ” VE “ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI”
Bölgede bir ilk gerçekleştirerek “Modern Çocuk Kütüphanesi” ve “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” çocukların hizmetine sunuldu. Öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak, toplumsal aidiyet duygusu geliştirmek ve öğrencilerin akademik başarılarını artırmak amacıyla uygulanın “Masamda Hayallerimi Yazıyorum, Hayallerini Göster, Sinema Günleri ve Selim Okuyor” gibi projeler iyi sonuçlar verdi.     

BİLGE KADIN GÜÇLÜ KADIN
“Bilge Kadın Güçlü Kadın” projesiyle verilen kurslar okuma-yazma oranının artmasından kadınların sosyalleşmesine kadar aktif rol oynamakta. Hafta içi hergün  Kur’an-ı Kerim, ilmihal ve Tasavvuf, Tüketici Hakları, Temel sağlık bilgisi, Anne-Çocuk Sağlığı, Tarım ve Hayvancılık konularında verilen kurslar sonucunda bilgilenen kadınlarla, çocukların eğitim seviyesi yükseltildi, okuyan anne-okuyan çocuk hedef alındı. Ayrıca “Kazan Belgeni Al Hediyeni” projesiyle de okuma-yazma bilmeyen 169 vatandaşa okuma-yazma öğretildi.

KENDİMLE BARIŞIĞIM KANSERLE SAVAŞIRIM
“Kendimle Barışığım Kanserle Savaşırım” projesiyle Sağlık alanında bölgede ilk defa mobil mamografi aracı ile tüm ilçede kadınların büyük sorun yaşadığı meme kanserine yakalanma riskini azaltmak için, köyler tek tek gezilerek 40-69 yaş arasındaki 1000 kadın sağlık taramasından geçirilerek bilinçlendirildi, risk grubundaki kadınlar tedaviye yönlendirildi.

HOŞGELDİN BEBEK
“Hoşgeldin Bebek” projesiyle sağlık adına 250 yeni doğum yapmış aile ziyaret edilerek anne- çocuk sağlığı hakkında bilgilendirildi ve A’dan Z’ye bebek bakım seti hediye edilerek bilinçli bir anne olarak yapılması gerekenler anlatıldı.

ANNELER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ VE KONSERLER
Annelerimize değerli olduklarını hissettirmek amacıyla anneler günü unutulmadı; “2013 Yılı Anneler Günü Yudum Konseri” , “2014 Yılı Anneler Günü Nuray Hafiftaş Konseri” , “2015 Yılı Anneler Günü Songül Karlı Konseri” düzenlendi köylerde oturan kadınların katılımları sağlanarak güzel bir gün geçirmeleri sağlandı.

GENÇLİK KONSERLERİ
19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında; “2013 yılında Özgün Konseri”  düzenlendi, gençlerin doyasıya eğlenmeleri sağlandı.

NİHAT HATİPOĞLU VE MUSTAFA KARATAŞ KNONFERANSLARI
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında; “2014 Yılında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu”,  “2015 Yılında Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın “ katılımlarıyla anma programı düzenlendi.

MOBESE SİSTEMLERİ
Vatandaşlara hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek adına kurumlarda yapılan tadilatlar sonucu kurumlar modern görünümlerine kavuşurken ilçe ve köylerinin de daha güvenli olabilmesi için mobese kamera sistemi kuruldu.

HAYDİ ÇİÇEK OLALIM
SODES projeleriyle de yine eğitime önem vererek çocukların gelecekleri için “Haydi Çiçek Olalım” projesiyle minik yüreklere bir adım atarak 20 köyün anaokulu yeniden yapıldı. Çocukların sosyalleşmeleri adına “Perde Selimli Çocuklar için açılıyor”, “Yurttan Sesler” ve “Yaşasın Köyde Spor” projeleri hayata geçirildi.                            

ÜNİVERSİTELİ OLMAK İSTİYORUM
Tek hayali okumak ve üniversiteye gitmek isteyen fakat dershaneye gidemeyen 12. sınıf öğrencilerine destek olmak için “Üniversiteli Olmak İstiyorum” projesiyle 50 öğrencileri dershaneye göndererek yol gösterildi. Ayrıca yine SODES Umut Işığı projesi kapsamında 48 Öksüz- Yetim ve Engelli öğrencilere İlin tarihi kültürel yerleri gezdirildi. Öğrencilere yönelik saz, gitar, resim ve fotoğrafçılık kursları açılmış olup açılan kurslar için gerekli olan profesyonel makineler, saz ve gitarlar hediye edildi. Açılan resim kursu sonucunda 3 öğrenci Güzel Sanatlar Fakültelerinin 4 yıllık Bölümlerine yerleşti.

ŞARKTAN GARBA ŞEHİTLER DİYARI
Şarktan Garba Şehitler Diyarı projesiyle de Kurtuluş savaşının temel taşlarının oluşturulduğu yerler olan Erzurum, Sivas, Ankara, Çanakkale, Amasya ve Samsun İllerine 45 öğrenci götürülerek tarihe yolculuk yapıldı. Böylelikle tarihi olaylar birebir yerinde anlatıldı. 

7 MİLYON TL HARCANDI
4 yıl boyunca köyleri altyapı ve üstyapı ihtiyaçları için 7.000.000 (YEDİ MİLYON) TL harcama yapıldı.

KÖYLERDE PARKE VE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI
2012 yılında sadece 4 köyde parke taşı varken yapılan çalışmalar neticesinde 24 köye parke taşı döşenerek vatandaşların yol sıkıntıları giderildi. Yine 2012 yılında hiçbir köyde kanalizasyon yokken son iki yılda 5 köyü kanalizasyonla buluşturdu.

MODERN HÜKÜMET KONAĞI
Ayrıca kurumların vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmesi için yeni ve modern bir Hükümet Konağının projesi onaylandı ve ihale sürecine gelindi.

Bizlerde Kafkas Haber Ajansı (KHA) ailesi olarak Kaymakam Erdinç Dolu’ya; gecesini gündüzüne katarak yaptığı sayısız hizmetlerden dolayı sonsuz şükranlarımızı sunar yeni görev yerinde başarılı hizmetlerinin devamını dileriz.– KAFKAS HABER AJANSI – ÖZEL HABER

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.