KARS Haber Girişi : 31 Ekim 2018 08:25

Karsın 98. Kurtuluş Yılına Özel Konser

Karsın 98. Kurtuluş Yılına Özel Konser
Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı anma etkinlikleri kapsamında mehteran gösterisi, mahalli aşık ve sanatçıların müzik dinletisi ile halaylar eşliğinde kutlandı.

Kars Olay- Kars Belediyesi tarafından Karsın 98. Kurtuluş Yıl Dönümü programı etkinlikleri kapsamında yüzlerce Karslı vatandaş soğuk havaya aldırış etmeden eğlendi.
Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At Haykeli önünden başlayan Erzurum Mehteran Takımı'nın gösterisi polis ekiplerinin güvenlik tedbirleri almasının ardından Kars Kalesi eteklerinde hazırlanan alanda son buldu. Mehteran takımının yürüyüşünde seslendirdiği eserlere yüzlerce Karslı vatandaşta eşlik etti.
Programın yapılacağı alana gelene mehteran takımı burada da kısa bir mehter dinletisi yaptıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki etkinlikler başladı.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta yaptığı konuşmada;" 98 yıl önce bugün 'Ya İstiklal ya ölüm!' vatan evlatlarının ve aynı zamanda aziz şehit kanlarıyla sulanmış, vatan toprağı olan serhat şehrimiz Gazi Kars'ımızın Kurtuluş günüdür. Bugün ben Türk'üm, Türk esir olmaz, ben Türküm, Türk devletsiz olmaz: ben Türk'üm, Türk bayraksız olmaz, ben Türküm, Türk ezansız olmaz, ben Türk'üm, Türk hürriyetsiz olmaz şiarını benimseyen Gazi Kars'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümüdür." dedi.
Kars Valisi Rahmi Doğan yaptığı konuşmada;"Bu topraklar gerçekten çetin topraklar maliyeti yüksek topraklar, bu millet bu toprakların bedelini bir kaç sefer, bir kaç misliyle ödemiştir. Dolayısıyla bu topraklar anamızın ak sütü gibi helaldir ve vatanımızdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti İslam ülkeleri arasında en güçlü Müslüman ülke olarak ayakta durmaktadır. Çevremize baktığımızda bir takım oyunlarla bir takım desiselerle tezgahlarla bu millete diz çöktürüp, bu milleti ortadan kaldırmak bu devleti parçalayıp bölmek isteyen uluslararası güçler ve onların maşaları başarılı olamayacaktır.Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyüyerek, güçlenerek ve hızlı adımlarla ilerleyerek bu evlatlarını gelecek yüzyıllara taşıyacaktır. Biz sadece bu topraklarda yaşayan millet değil, bizim gönül coğrafyamızda bu milleten medet uman bu milletin gözünün içine bakan gönül coğrafyamızda yaşayan insanlarımız var. Onlar için de çok çalışıp, büyüyüp güçlenip hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde yaşayan evlatlarımız için, hem gönül coğrafyamızda yaşayan insanlarımız için Türkiye'nin güçlü olması lazım." dedi.  
Karslı aşıkla ellerine sazlarını alarak Karsın kurtuluş mücadelesini simgeleştiren eserler ile "Karsın Kalasından Toplar Atılır" eserlerini seslendirdiler. Daha sonra KARSAD Sanatçılar Korosu sahne alarak eserlerini seslendirerek yüzlerce Karslı vatandaşı soğuk havaya rağmen gönüllerinde eğlendirmeyi başardı. Daha sonra kafkas gösterisi ve ardından Karslı sanatçı Yudum konseri ile devam eden etkinlik gecenin ilerleyen saatlerinde son buldu.
Programa Kars Valisi Rahmi Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars MHP İl Başkanı Tolgahan Adıgüzel, Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Güngör ile çok sayıda öğrenci ve Karslı vatandaş katıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.