SPOR Haber Girişi : 04 Şubat 2020 01:19

KARSDAG Dumanlı Dağa Tırmandı

KARSDAG Dumanlı Dağa Tırmandı
Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK), dağcılık faaliyetleri çerçevesinde, Digor’da bulunan ve 2 bin 723 metre yükseklikteki Dumanlı Dağı’na tırmandı.

Kars Olay-Kars’tan Pazar günü saat: 07.00’de Valilik önünden hareket eden KARSDAG üyeleri, Dumanlı dağına geldiler. Burada tüm hazırlıklarını tamamlayan ve dondurucu soğuk nedeniyle gerekli önlemlerini ve erzaklarını alan dağcılar zorlu yolculuğa start verdiler.

 

Soğuğun yanında yoğun karla da mücadele eden KARSDAG üyeleri bir zoru daha başaracak olmanın heyecanıyla her zaman ki gibi planlı ve düzenli yolculuklarını sürdürdüler. Zaman zaman karlı zeminde ateş yakarak çaylarını yudumlayan dağcılar gittikçe artan soğuğa rağmen zirve tırmanışını tamamladılar.

 

2 bin 723 rakımlı zirvede Türk bayrağı ve Atatürk posteri açan dağcılar şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunu gür bir sesle İstiklal marşını okudular.

 

Türkiye Dağcılık Federasyonu ve KARSDAG flamasını da açan dağcılar hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra tırmanışla ilgili anılarını da paylaştılar.

 

Dondurucu soğuk altında gerçekleştirilen tırmanışta zirveye ulaşmanın mutluluğunu yaşayan dağcılar, aynı güzergahı kullanarak geri dönüş yaptılar.

 

KARSDAG Başkanı Özfer Koçak, belli aralıklarla gerçekleştirdikleri dağcılık faaliyetlerini yaz-kış, yağmur-çamur, soğuk-sıcak dinlemeden yürüttüklerini ve kendilerini her türlü doğa koşullarına adapte ettiklerini söyledi.

 

Her tırmanışın ardından yeni bir heyecanla bir sonraki tırmanışlara hazırlandıklarını da ifade eden Koçak, doğa yürüyüşleri ve zirve tırmanışlarında büyük bir moral bulduklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.