SİYASET Haber Girişi : 15 Haziran 2018 00:47

Kars'a 42 Milyon TL'ik Temel Atılıyor!

Kars'a 42 Milyon TL'ik Temel Atılıyor!
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan 12 Haziran Salı günü Kars'ta DSİ tarafından yapılacak olan 42 Milyon TL tutarındaki tesislerin temel atma töreni için Kars'a geliyor.

Kars Olay- Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan 12 Haziran Salı günü Kars'ta DSİ tarafından yapılacak olan 42 Milyon TL tutarındaki 6 tesisin temel atma töreni için Kars'a geliyor.

Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "42.000.000 TL ‘ye mal olacak 1 adedi sulama, 1 adedi köprü, 4 adedi taşkın koruma tesisinden oluşan 6 adet tesisin Temel Atma Merasimini, Kars’ın ve Ülkemizin medarı iftiharı Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın teşrifleriyle, 12 Haziran 2018 Salı günü saat 10.00 ‘da Arpaçay İlçe Belediyesi önünde gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Koçköy Sulama İnşaatı Şantiyesi, Susuz İlçe Merkezi ile Digor İlçe Merkezimizdeki canlı bağlantı noktalarına bağlantı yapılarak gerçekleştirilecektir."

Yapımına Başlanılacak Tesislerin Kazanımları ise;
Digor ve Susuz ilçelerimiz ile Susuz Aynalı Köyü ile Sarıkamış Ortakale köylerimiz taşkınlardan korunacaktır. Arpaçay ve Koçköy Köyümüze ait 16.370 dekar tarım arazisi modern kapalı borulu sulama sistemi ile sulanacaktır. Kars Çayı üzerinde yapılacak 1 adet köprü imalatıyla Kars Kafkas Üniversitesine daha kısa yoldan öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın ulaşması sağlanacaktır." şeklinde olacağı belirtilirken, Tüm hemşerilerimiz bu hizmet şölenimize davetlidir. Her şey Kars için ve hemşerilerimiz için. Hayırlı olsun." denildi.

Temel atma programı sonrasında ise Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Arpaçay ilçesinde esnaf ziyareti, Selim Belediye Başkanlığı tarafından yapılan Modern Hayvan Pazarı Açılış Töreni, Selim İlçesi esnaf ziyareti, Sarıkamış İlçesi esnaf ziyareti ile burada iftar programına katılacağı öğrenildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.