EKONOMİ Haber Girişi : 29 Mart 2020 02:47

Kars Ziraat Odası Başkanı Ertaş Çiftçiye Ekonomik Paket İstedi

Kars Ziraat Odası Başkanı Ertaş Çiftçiye Ekonomik Paket İstedi
Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, Cumhurbaşkanının ekonomik paketi açıkladığını hatırlatarak, bu ekonomik paketin şirketlere yönelik bir paket olduğunu çiftçilere yönelik de bir ekonomik paketin hazırlanması gerektiğini söyledi.

Kars Olay-Ertaş, çiftçilerimizin beklentisinin ekonomik pakette daha yüksek olduğunu belirterek, “Çiftçilerimiz eğer üretim yapmamış olsa bu gün evlerinde karantinaya çekilmiş olan insanlar yarın sokağa çıkma yasağı olduğu takdirde gıda ürünlerini nereden bulacaklar?” dedi.

 

Bu karantinaya rağmen çiftçilerin üretim yapmaya devam ettiklerini de belirten Ertaş, “Çiftçilerimiz COVİD-19 virüsüne karşı resmen meydan okuyor şuan. Çiftçilerimiz seralarda, bağlarda, bahçelerde baharın gelişiyle birlikte şuan harıl, harıl çalışmaktadırlar. Ve bu ürettikleri ürünler hasat dönemlerinde sırayla çiftçilerimiz ektiği ürünler market raflarından ve manavlardan sofralarıma kadar gelmektedir.” diye konuştu.

 

Beklentilerini de sıralayan Ertaş şu açıklamayı yaptı: “Cumhurbaşkanımızdan bizim beklentimiz; çiftçilere yönelik bir ekonomik paketti. Cumhurbaşkanımız inşallah en kısa süre içerisinde çiftçilerimize yönelik bir ekonomik paket açıklar. En azından çiftçilerimiz bu güne kadar ödenmemiş olan desteklerini ödeyip, artı her bir çiftçiye 3 bin TL civarında bir hibe destek vererek, çiftçilerimizi sahada tutmaları ve motive etmeleri açısından çok iyi olurdu. Bununla ilgili inşallah Cumhurbaşkanımız en kısa sürede bir önlem alır, çiftçilerimize bir müjde verir. Ülkemizde olan bu virüsün ne kadar süreceği belli olmadığından dolayı, ülkemiz şuanda ithalat ve ihracatı durduğu için çiftçilerimizi sahada tutup sofralarımıza gelen ürünleri tarlalarda ektirmektir. Bunun içinde çok acil bir ekonomik paket beklentimiz vardır.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.