KARS Haber Girişi : 31 Temmuz 2019 00:40

Kars Yazısının Işıkları Gene Söndü

Kars Yazısının Işıkları Gene Söndü
Her 2-3 ayda bir ışıkları sönen ve bir türlü dikiş tutmayan KARS yazsının ışıkları gene söndü.

Kars Olay- Geçtiğimiz Kasım ayında AY YILDIZI sönen KARS yazsının ışıkları bu kez tamamen söndü. Kars'a gelen yerli yabancı turistlerin en uğrak mekanı olan ve aynı zamanda Kars Kalesinin eteklerinde bulunan kars bisiklet parkunun içerisindeki binlerce kişinin önünde gece gündüz fotoğraf çektirdikleri KARS yazsısı bu günlerde yine karanlığa mahkum edildi. Son bir haftadır ışıkları henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü yanmayan KARS yazısının ışıklarının ne zaman yanacağı ise belirsizliğini koruyor.

 

KARS VADİSİ PROJESİ İLE PARKUNUN BİR KISMI KALDIRLACAK MI?
Geçtiğimiz hafta salı günü Kars Valisi Türker Öksüz'ün açıkladığı "Kars Vadisi Projesi" açıklmasının ardından yeni yapılacak projeyle parkurun bir kısmının kaldırılması gündeme gelmesinin ardından, hemen ardı sıra KARS yazsının ışıklarının sönmesi ise acaba yeni projeyle parkur tamamen mi kaldırılacak sorusunu akıllara getirdi?

 

KARS OLAY AY YILDIZI SÖNEN YAZININ DA HABERİNİ YAPMIŞTI  /// İŞTE O HABER - 09 Kasım 2018

Kars Yazsının İçindeki Ayyıldız’ın Işıkları Söndü!
Kars Valiliği tarafından Kars Kalesi Eteklerine yaptırılan ve ortasında KARS yazısı bulunan ışıklı tabelanın ışıkları 1 ay dayanabildi.

Kars Olay / ÖZEL- Geçtiğimiz Eylül Ayı sonlarında Kars Valiliği tarafından açılışı yapılan Bisiklet Parkuru içindeki KARS ortasında bulunan AY YILDIZ'ın ışıkları bilinemeyen bir nedenle söndü. Özellikle vatandaşların uğrak mekânı olan ve ayrıca gece Kars Kalesini arkasına alan şehir yazsının ortasında AY YILDIZ'ın ışığı yanmaması ise parkura gelen vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Daha parkurun açılmasından 1 ay yeni geçmesine rağmen özellikle Türk Bayrağı'nın ışıklarının yanmaması ise akşam saatlerinde fotoğraf çekilmek için gelen vatandaşları derinden üzüntüye boğuyor.
Bizle de buradan Kars’ı yönetenlere, Kars Valisi Sayın Türker Öksüz’e Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Yiğit’e sesleniyoruz. DÜN GECE KARS YAZSININ İÇİNDEKİ AYYILDIZ’IN  IŞIKLARI SÖNDÜ HABERİNİZ VAR MI?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bilinçli vatandaş 22 Ekim 2019 18:43

    Parkın yanında inşaata izin verilmiş, tarihi dokuya zarar veren bir inşaata nasıl izin veriyorlar anlamıyorum. Kültür varlıkları koruma müdürlüğü ne yapıyor acaba merak konusu. Kars’taki bilinçsiz ve mimarisiz inşaatlaşma politikası tez zamanda sona erer diye umut ediyorum.

  • HALK 31 Temmuz 2019 21:50

    Gazeteci olarak doğru Türkçe kullanmanız gerekir Türkçe'de gene kelimesi bulunmaz doğrusu ‘yine' dir. Ayrıca doğru dürüst yolu kaldırımı bile olmayan minibüs hatlarını magandaların işlettiği bir şehirde Kars yazısının ışığının sönmesi çokta büyük bir olay değil.

  • Sessiz 31 Temmuz 2019 04:01

    Kars yazısının ışıkları Gene söndü Kars şivesi başka güzel Kars ışıkları yine söndü yazılabilirdi