BÖLGE Haber Girişi : 13 Şubat 2022 22:09

Kars ve Çevresinde Korku Dolu Anlar, Peş Peşe 9 Deprem!

Kars ve Çevresinde Korku Dolu Anlar, Peş Peşe 9 Deprem!
Kars ve çevre illerde yoğun şekilde hissedilen Peş peşe 9 deprem yaşandı.

Kars Olay-  Kandilli Rasathanesi, Ermenistan-Gürcistan sınırında Türkiye'den de hissedilen 9 ayrı deprem  meydana geldiğini duyurdu.

 

Kandilli Rasathanesinden alınan bilgiye göre, saat 21.25'te merkez üssü Ermenistan-Gürcistan Sınır Bölgesi olan 5.6, 4.0, 3.1, 2.4, 2.1, 2.0, 2.3, 2.3, 2.1    büyüklüğünde meydana gelen ve saat 22.00'ye kadar süren 9 ayrı  deprem kaydedildi.

 

KARS VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

"Ermenistan'da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5.3 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak il genelinde şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiş olup araştırmalarımız devam etmektedir. 

Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

 

 

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre,  Ermenistan'ın Türkiye sınırına yakın Shirak kentinde saat 21:25'te başlayıp saat 22.00'a kadar devam eden artçı  depremler meydana geldi.

Yerin 5.6 kilometre altında meydana gelen 6 ayrı deprem, Ağrı, Ardahan, Kars, Elazığ ve Artvin gibi şehirlerden de hissedildi.

 

 

AFAD'dan deprem sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ermenistan'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrası, deprem üssüne en yakın ilçemiz Kars'ın Akyaka ilçesi olup, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır."