KARS Haber Girişi : 11 Ocak 2018 16:31

Kars Valisi Rahmi Doğan Sarıkamış Programını Açıkladı

Kars Valisi Rahmi Doğan Sarıkamış Programını Açıkladı
5-6-7 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan Sarıkamış Harekatı’nın 103. Yıldönümüne bir gün kala basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan, anma etkinliklerinde planlanan programlar hakkında bilgi verdi.

Kars Olay-‘Gençlik Şühedanın İzinde’ sloganıyla düzenlenecek olan Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’na yoğun katılım gerçekleşmesi beklendiğini dile getiren Kars Valisi Rahmi Doğan, tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını ve hazırlıkların tamamlandığını hatırlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen anma etkinliklerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına herkesin özveriyle çalıştığını belirten Vali Doğan, geçen yıl yaşanan sorunlara da dikkat çekerek; “Geçen sene çok ciddi anlamda misafir ağırladık ancak bir takım sorunlar yaşadık. Hem ödemede sorunlar yaşandı, hem insanları memnun edemedik.” İfadelerini kullandı.

5-6-7 Ocak tarihlerindeki programların içeriğini paylaşan Vali Doğan, “Programımız 5 Ocak Cuma günü Cuma namazından sonra şehit yakınlarımıza ve gazilerimize vereceğimiz yemekle başlayacak. Daha sonra Akşam namazı müteakibinde Sarıkamış’ta bir mevlidi şerif okunacak ve Yatsı namazı sonrasında da Sarıkamış Meydanından meşaleli yürüyüşle Sarıkamış Şehitliğine yürüyeceğiz. Cuma günkü programımız bu şekilde tamamlanacak. Cumartesi günü sayın bakanlarımızın da ilimize teşrifleriyle önce kardan heykellerin açılışı yapılacak daha sonra meşaleli bir kayak gösterisi olacak. Gece 11:15 itibariyle de yine Türkiye’nin çok yakından tanımış olduğu Pelin Çift’in programı ile TRT’den yayınlanmaya başlayacak. Çift, Sarıkamış Harekatını anlatacak. Burada Tarihçi Profesör Erhan Afyoncu hocamız yer alacak ve Pelin Çift ile birlikte bu programı icra edecekler. Pazar günü saat 9’da programımız başlayacak ve saat 10:30 itibariyle de zirveden 6,5 kilometrelik yürüyüşü başlatacağız. Yürüyüş her zaman ki gibi bildiğiniz nokta da Şehitlikte sonlanacak ve oradaki konuşmalar ve çelenk sunumu ile dualarla bitmiş olacak. Tam o noktada Solotürk diye tabir ettiğimiz bir gösteri de icra edilecek. Programımızı bu şekilde tamamlamış olacağız.” Şeklinde konuştu.

Bu yıl ki organizasyonun tamamını Gençlik Spor Bakanlığına ait olduğunu Kars Valiliği ile bir alakası olmadığını dile getiren Vali Doğan, “Geçen yıl biliyorsunuz Sarıkamış’ta Valilik olarak biz bir takım misafirleri ve konukları ağırlamıştık. Ancak bu yıl ödenek sorunundan dolayı biz bu sene herhangi bir ağırlamaya falan girmiyoruz. Yani Gençlik Spor Bakanlığı, ulusal basından birilerini getiriyor, köşe yazarlarını falan getiriyor ve tamamının masraflarını bakanlık karşılıyor. Biz Valilik olarak bu yıl hiç bir konaklama yapmıyoruz. Arkadaşlardan kulağıma farklı şeyler geliyor, yani bunu farklı bir şekilde algılamak değil bu sene hiç kimse yani protokolden de kimseyi misafir etmiyoruz. Dışarıdan bize gelen talepler de var işte her yıl biz geliyorduk, bu yıl bizi niye misafir etmiyorsunuz. Geçen sene çok ciddi anlamda bir kişiyi misafir ettik ancak bir takım sorunlar yaşadık yani hem ödemede sorunlar yaşandı hem insanları memnun edemedik, verdiğimiz odaları insanlar beğenmedi filan dolayısıyla biz bu sene tamamen konaklama meselesini kapattık. Gençlik Spor Bakanlığına da onu söyledik, ‘Eğer kendi misafirleriniz varsa bunu kendiniz otellerle konuşun ve kendiniz misafir edin’ dedik onlar da anlayışla karşıladılar ve getirecekleri insanları kendileri misafir ediyorlar. Biz bu yüzden hiç kimseyi ne bir sivil toplum kuruluşunu ne bir protokolden herhangi birini misafir etmiyoruz. Sadece Gençlik Spor Bakanlığının kendi getireceği zannedersem 100-150 kişilik bir grupla geliyorlar. Bunun içerisinde farklı kesimlerden insanlar var. Yanlış değilse dün mesela gelen bir haber; Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncularının da gelebileceği yönünde bir bilgi geldi ama teyite muhtaç tam doğrulayamadım. Onun dışında ulusal basında köşe yazarlarından gelenler var, milli sporcular var. Dolayısıyla oradaki organizasyonun tamamı Gençlik Spor Bakanlığına ait. Valiliğimizle bir alası yok.” dedi. – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.