KARS Haber Girişi : 17 Ocak 2018 00:18

Kars Valisi Rahmi Doğan: 'Sarıkamış Harekatı Dağlara Doğru Yürüyen Erlerin Hikayesidir'

Kars Valisi Rahmi Doğan: 'Sarıkamış Harekatı Dağlara Doğru Yürüyen Erlerin Hikayesidir'
Sarıkamış Harekâtı, Birinci Cihan Harbinin önemli dönüm noktalarından biridir.

Kars Olay-Sarıkamış, Türk harp tarihinin önemli muharebelerine sahne olmuş, ordumuz, çok ağır şartlar altında yapılan bu muharebede hem düşmanla hem de soğuk kış şartlarına karşı kahramanca savaşmıştır.

Sarıkamış, bütün imkansızlıklara ve karakışa rağmen Türk askerinin vatanını korumak için inançla ve azimle verdiği mücadelenin ve bir hüznün hikayesidir.

Sarıkamış Harekatı, eksi 40 derecede yazlık giysilerle dağlara doğru yürüyen erlerin hikayesidir.

Sarıkamış hâlâ içimizi sızlatan, bizleri hüzne boğan, beyaz bir elemdir…

Emre itaat ve vazifeye sadakat duygularının eşsiz birer timsali olan bu kahramanlar, asil milletimiz tarafından nesiller boyu saygı ve minnet duygularıyla anılacaklardır.

Şehitlerimizin anısını yaşatmak için onların izinden buraya kadar yürüyen binlere, özellikle gençlerimize seslenmek istiyorum.

Bir buçuk metre kar, -40 derece soğuk, 2500-3000 m. rakım, bir kısmı yazlık kıyafetler giymiş, ayaklarında çarıklar, birçoğu evden getirdikleri elbiseler içinde, bütün mesafeleri yürüyerek geçmek zorunda olan ecdadımız…

İşte; Sarıkamış şehitlerimizin içinde bulunduğu zor şartları, vatan uğruna çektikleri, vatan uğruna canlarını tereddütsüz verişlerini, bugün sembolik olarak yaptığımız yürüyüşle biraz da olsa hissettik.

Özellikle gençlerimizin bunu çok iyi analiz etmeleri, Türk milletinin; yaşamla ölüm arasındaki dönüm noktalarında nasıl birleştiğini, Sarıkamış, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar, Büyük Taarruz ve nihayet 15 Temmuz’u çok iyi bilmeleri gerekiyor.

Bu savaşlar, bu mücadeleler bizim ortak tarihimizin, ortak millet bilincimizin yazıldığı savaşlardır. Yani biz ölüme giderken bir olmuşuz, yaşarken niye bir olmayalım! Sarıkamış, bunun en güzel örneklerindendir. Dedelerimiz koyun koyuna yatarken, biz sırtımızı bir birimize dönemeyiz.

Şeref ve güvenle yaşadığımız bu aziz vatan, ‘Sarıkamış Harekatı’ gibi daha nice kahramanlık destanı sayesinde atalarımızın, bizlerin ve gelecek nesillerimizin ebedi yurdu olmayı sürdürecektir.

Aziz Şehitlerimiz!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.