İLÇELER Haber Girişi : 18 Ağustos 2018 00:12

Kars Valiliği'den Kağızman Haberine Açıklama

Kars Valiliği'den Kağızman Haberine Açıklama
Kars Olay’ın Bu Gün Manşetine Taşıdığı “Kağızman’da Neler Oluyor? 300 Kişi Hastaneye Başvurdu” haberi üzerine Kars Valiliği’nden açıklama geldi.

Kars Olay- Kars Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; “İlimizde yayın yapan bazı internet haber sitelerinde “Kağızman’da Neler Oluyor? 300 Kişi Hastaneye Başvurdu” başlılığıyla yayınlanan ve Kağızman İlçesinde yaşanan ishal vakalarını konu alan haber Valiliğimizce incelenmiştir.

10-13 Ağustos 2018 tarihleri arasında İlimiz Kağızman İlçesinde 175 vatandaşımızın bulantı, kusma ve ishal şikâyeti ile İlçe Devlet Hastanesine başvuru yapması üzerine İl Sağlık Müdürlüğümüzce ilçedeki sulardan örnekler alarak analiz için laboratuvara gönderilmiş ayrıca ilçedeki su depoları ve ishale hatlarında incelemeler yapılmıştır.

İlgili birimlerimizce yapılan analizler sonucunda şiddetli yağışlarında etkisi başta olmak üzere bazı kaynak sularına dış etkenlerin sirayet ettiği,  artan ishal vakalarına suya karışan bu bakterilerin neden olduğu tespit edilmiştir.

Bu gelişmeler üzerine ilgili birimlerimizce sularda tespit edilen düşük klor seviyesi için şok klorlama çalışması ve gerekli tüm tedbirler uygulanarak Kağızman Belediyesince ilçe halkına hijyen konusunda gerekli duyurular yapılmıştır.

Alınan tedbirlerin ardından ishal vakasıyla Kağızman İlçe Devlet Hastanesine gelen vatandaş sayısında azalma olmuş, hastaneye başvuran vatandaşlarımız da ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.” denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.