DÜNYA Haber Girişi : 15 Ocak 2020 09:01

Kars Valiliği'nden İnsani Yardım Kampanyası

Kars Valiliği'nden İnsani Yardım Kampanyası
Kars Valiliği “Bir aradayız, İdlib’in Yanındayız” İnsani Yardım Kampanyası Başlattı.

Kars Olay- Kars Valiliği'nden Yapılan Açıklamada: "İdlib Bölgesinde 2019 yılında yapılan saldırılarda yaklaşık 180 bin aile (900 bin kişi) yerinden edilmiş olup İdlib merkez, İdlib kuzeyi, Atme kamplar bölgesi ve sınırımız yakın noktalarına yönelik göç hareketi gerçekleşmiştir.

01 Aralık 2019’dan günümüze kadar ise toplam 312 bin kişi sınırımıza yakın yerlere göç etmiştir. Göç edenlerin % 76’sı kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. Bölgedeki kış koşulları ve yoğun yağış yaşam şartlarını olumsuz yönde etkilemektedir.

Bu minvalde, bölgede yaşayan insanların acılarının hafifletilmesi ve acil insani ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun öncülüğünde; AFAD Başkanlığımız, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği, İHH, Hayrat Yardım, Hüdayi Vakfı ve Sadakataşı kurumlarının işbirliğinde “Biraradayız, İdlib’in Yanındayız” insani yardım kampanyası başlatılmıştır.

Tüm vatandaşlarımızı, İdlib’deki insanlık dramına bir nebze olsun çare olabilmek için İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan “Bir Aradayız #İdlibinYanındayız Kampanyası”na destek vermeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.