KARS Haber Girişi : 10 Haziran 2020 23:18

Kars Valiliği Gözünü Kaybeden Yusuf'a Sahip Çıkacak!

Kars Valiliği Gözünü Kaybeden Yusuf'a Sahip Çıkacak!
Suriye uyruklu iki çocuk tarafından çubuk batırılan sağ gözünü kaybeden Yusuf Aktaş (11) görebilmek için "Sayın Cumhurbaşkanımızdan sadece bir göz istiyorum" çağrısına Kars Valiliği cevap verdi.

Kars Olay-Kars Valiliği, Suriye uyruklu çocuklar tarafından sağ gözüne çubuk batırılması sonucu görme yetisini kaybeden Yusuf Aktaş (11) için harekete geçti.

Kars Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada: "Bazı basın yayın organları ile sosyal medyada yer alan “Cumhurbaşkanımızdan Sadece Bir Göz İstiyorum" başlığıyla yer alan haber konusu Valiliğimizce incelenmiş olup, konu hakkında açıklama yapma gereği duyulmuştur.

İlimiz merkezinde 11.07.2018 tarihinde meydana gelen olay neticesinde; Y.A. (12) isimli şahsın sağ gözünden yaralanarak görme yetisini kaybettiği ve gerekli adli işlemlerin yapıldığı anlaşılmıştır.

Olayın akabinde sağlık durumu Valiliğimizce takip edilen mağdur olan Y.A'nın tedavisi özel bir hastanede yapılmış ve kendisine protez göz takılmıştır. Mağdur Y.A ve ailesinin talebi olan tedavi ve cam göz protezi takılması için ilgili hastane ile görüşmeler yapılmakta olup tedavi ve protez masrafları Valiliğimizce karşılanarak sevgili kardeşimiz sağlığına kavuşturulacaktır." denildi.

 

KARS EMNİYETİ'DE OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nden Yapılan Yazılı Açıklamada ise şöyle denildi: "İlimizde ikamet eden Y.A isimli yaşı küçük şahsın sağ gözünün görme yetisini kaybetmesine ilişkin bazı sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar ile ilgili olarak;

Bahse konu olayın 11.07.2018 günü olduğu Y.A.(12) isimli yaşı küçük şahsın alt kat komşuları olan Suriye-2008 doğumlu F.Y. ve Suriye-2012 doğumlu İ.Y. isimli şahıslar tarafından darp edildiği ,meydana gelen olay neticesinde Y.A. isimli yaşı küçük şahsın sağ gözünden yaralanarak görme yetisini kaybettiği yapılan araştırma sonucunda anlaşılmıştır. Bahse konu olay ile alakalı olarak olay tarihinde Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yaşı küçük Suriyeli 2 şahsın yakalanarak adli mercilere intikal ettirildiği, olaya karışan yabancı sahısların durumunun İl Göç İdaresine bildirildiği ve adli işlem yapılan şahısların ve ailelerinin şu anda Kars ilinde ikamet etmedikleri tespit edilmiştir." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatandaş 13 Haziran 2020 17:28

    Besle kargayı oysun gözünü dedikleri bu olsa gerek