KARS Haber Girişi : 30 Mayıs 2020 22:07

Kars Turgutreis Yeniden Yollarda

Kars Turgutreis Yeniden Yollarda
Kars Turgutreis Otobüs Firması 1 Haziran'da ilk seferlerini başlatıyor.  

Kars Olay-Otobüs seyahatlerinde yeni dönem başlıyor. Coronavirüs önlemleri çerçevesinde otobüs seyahat kuralları değişti. Şehirlerarası seyahat yasağının kaldırılmasının ardından otobüs şirketleri de hijyen kurallarını belirledi. Personel siperlik kullanacak. Otobüsler yüzde 50 dolulukla çalışacak. Yolcular iniş ve binişlerde sadece arka kapıyı kullanacaklar.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehirlerarası seyahat yasağının 1 Haziran'dan itibaren kaldırılacağını açıklamasının ardından ulaştırma sektörü de yeni hizmet kurallarının hazırlıklarını tamamladı. firmalar 1 Haziran'dan itibaren seferleri başlatma kararı aldı. Şirketler, virüs nedeniyle kapasitelerini yüzde 50 dolduracak. Bu nedenle de yoğun talebi karşılamak için ek seferler başlatmayı planlıyorlar.

 

Kars Turgutresi Otobüs firması da bugün 1 Haziran'da yolcu taşımacılığı yapacak olan otobüslerinin temizlik ve dezenfekte çalışmalarını yaparak hazır hale getirdi.

 

Kars Turgutreis Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolgahan Reis, “Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın ulusa sesleniş konuşmasında 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla birçok işletmenin normalleşme sürecinde sosyal mesafe kurallarına uyarak hizmet vermesini uygun gördüklerini açıklamasının ardından bizlerde şehirlerarası yolcu taşımacılık firması olarak bütün araçlarımızda temizlik, dezenfektasyon ve araç bakımını hazırlıklarımızı tamamladık 1 Haziran Pazartesi günü itibarıyla Kars ilinden ülkemizin bir çok iline yolcu taşımacılığına başlayacağız dedi.

 

Reis; "Şükürler olsun bu pandemi sürecinde başta Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Sağlık Bakanlığımızın ve İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde ikibuçuk aylık bir zaman zarfında normalleşme sürecine başladık. Türkiye halkı olarak bizde bu sürecin başarılı bir şekilde sürdürülmesinin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Şehirlerarası yolcu taşımacılığında 25 yıldır hizmet vermekteyiz, 25 yıl boyunca hiç kontak kapatmadan hizmetimize aralıksız devam ettik, ilk defa bu pandemi sürecinde covid-19 mücadele kapsamında kontaklarımızı kapattık, işletmelerimizi kapattık. Hamdolsun 1 Haziran itibarıyla firmamız taşımacılıkta yarı kapasiteli ve sosyal mesafe kurallarına uyarak hizmet vermeye başlayacağız bunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Buradan bizlerle seyahat edecek olan vatandaşlarımıza hayırlı yolculuklar dilerim, bugün itibarıyla firmamızda bilet satışları başladı. 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla sabah saat 09:00 da ilk seferimiz başlayacak. Kars’ımıza ve Kars halkımıza bu pandemi sürecinde özverili davranmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ulusumuza halkımız ve Kars’ımıza Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın hayırlara vesile olsun bu 1 Haziran normalleşme sürecinin mutluluğuyla hayırlı olsun. Pazartesi itibarıyla kaldığımız yerden Türkiye’nin her iline açılışımızı yapıyoruz, ama dolu ama boş fark etmeden sürmeye devam edeceğiz yani 29 Mart’ta kapattığımız tüm güzergahlardan yeniden devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.