KARS Haber Girişi : 24 Aralık 2018 21:25

Kars'taki Eski Devlet Hastanesi Yıkımı Başladı

Kars'taki Eski Devlet Hastanesi Yıkımı Başladı
Kars'ta 2006 yılında hizmete açılıp 2014 yılında ise boşaltılarak hizmet dışı kalan eski Kars Devlet Hastanesi binasının yıkımına başlanıldı.

Kars Olay- Kars'ta Örnek Mahallesi'nde Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün yanında bulunan eski Kars Devlet Hastanesi hizmet binasının yıkımına başlanıldı.

2006 yılında 251 yatak kapasitesi ile hizmete açılan hastane, 2014 yılında fiziki ve sağlık koşullarının elverişsiz olduğu gerekçesi ile kapatılmış, ve tarih itibari ile Kars Harakani Devlet Hastanesi binasının tamamlanmasıyla birlikte sağlık hizmetleri burada verilmeye başlanılmıştı.

Yıllardır atıl halde bekletilen hastane binası içerisinde bulunan malzemeler İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'na geri dönüşüm için verilmesinin ardından, hastane binası ve arazisi Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilmişti.

Hastane binası için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinesinde yıkım çalışmaları başlatıldı. Hastane binasının kapı pencereleri sökülerek iş makineleri ile yıkımı için hazırlıklar başladı. Önümüzdeki günlerde iş makinelerinin yıkım çalışmalarına başlayacağı bilgisine ulaşıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.