İLÇELER Haber Girişi : 17 Ocak 2022 21:55

Kars'ta Vahşet Rıfkı Katledildi, Kars Valiliğinden Açıklama Gecikmedi

Kars'ta Vahşet Rıfkı Katledildi, Kars Valiliğinden Açıklama Gecikmedi
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Melik Köyü’nde “sopalı vahşet” yaşandı.

Kars Olay-  Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Melih köyünde  Sahipli köpek sopayla dövülerek öldürüldü.

(A.Y.) ve (N.Y.) isimli şahıslara ait “Rıfkı” isimli sahipli köpek, G.D isimli şahıs tarafından sopa ile vahşice dövülerek katledildi. 

Sahipli köpeğin dövülerek öldürülmesinin ardından sosyal medyada hayvanseverler tarafından tepkiler çığ gibi büyüdü.  "Rıfkı"yı katleden failin para cezası ile cezalandırılmasını yetersiz bulan hayvanseverler katilin hapis cezası almasını istiyor.

 

 

Kars Valiliğinden yazılı açıklama yapıldı

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; "17 Ocak 2022 Pazartesi günü saat 13.43 sıralarında Twitter üzerinden “VAHŞET! KARS/ARPAÇAY SAHİPLİ KÖPEĞİ VURARAK ÖLDÜRDÜ!” olayı ile ilgili olarak Valiliğimize yapılan ihbar üzerine konunun incelenmesi ve gerekli adli ve idari işlemlerin yapılması için Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz tarafından ilgili birimlerimize talimat verilmiştir.

 

İl Jandarma Komutanlığımız tarafından yapılan araştırma neticesinde; Kars Arpaçay Melik Köyü’nde (A.Y.) ve (N.Y.) isimli şahısların, 15 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 12.00 sıralarında müracaatta bulunarak kendilerine ait köpeği (G.D.) isimli şahsın sopa ile vurarak öldürdüğünü ve kendilerini de tehdit ettiğini beyan ederek şikâyetçi oldukları anlaşılmıştır.

Şüpheli şahıs yakalanarak kendisine idari para cezası uygulanmış, olayla ilgili olarak adli tahkikata da başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." İfadelerine yer verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.