KARS Haber Girişi : 22 Aralık 2018 20:26

Kars'ta Ülkücüler Hilal Kete Gecesinde Eğlendiler

Kars'ta Ülkücüler Hilal Kete Gecesinde Eğlendiler
Kars Ülkü Ocakları tarafından 11.ncisi düzenlenen Hilal Kete Gecesi'nde bir araya gelen yüzlerce ülkücü kafkas oyunları ve çeşitli etkinliklerle gönüllerince eğlendiler.

Kars Olay- Kars'ta Ülkü Ocakları tarafından bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Güngör, MHP İl Başkanı Tolga Adıgüzel, MHP Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, partililer, ülkücü camia ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda katılımcılara kete ikram edildi. Açılış konuşmasını yapan Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Güngör;" Sayın il başkanım, sayın merkez ilçe başkanım, sayın belediye başkan adaylarımız, sayın belediye başkanım, milliyetçi hareket partisinin kıymetli ilçe başkanları, ülkü ocaklarımızın yiğit ilçe başkanları, Türkiye kamu sen in değerli başkan ve yöneticileri, yazılı ve görsel basınımızın temsilcileri,

Türk İslam davasına gönül veren, ömür veren vefakâr fedakâr ülküdaşlarım, hanımefendiler beyefendiler hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum, hilal kete gecemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Kıymetli ülküdaşlarım

Ülkü ocakları kurulduğu ilk günden buyana Türk gençliğinin, tarihine özüne, milli varlıklarına bağlı, Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesinin en üstüne çıkmasını amaçlayan ve siyasi arenadaki temsilcimiz milliyetçi hareket partisine güçlü kadrolar yetiştiren kutsal bir ocaktır.

Bu hareketin özünü ve geçmişini bilmeyenler ülkü ocakları hakkında mesnetsiz ifadeler kullanabilir ama biz ülkü ocaklılar, devletimize, milletimize, bayrağımıza ve davamıza kanımızın son damlasına kadar bağlı kalmaya yemin ettik.

Her devrin ve her dönemin adamı olanlar bizleri ve ülkücü hareketi anlayamazlar. Aramızdan dönenler ve kaçanlar oldu, siyasi ikbal uğruna davasını satanlar oldu. Buradan ifade etmek istiyorum ki; gökten taş da yağsa biz yine buradayız, yine davamızın ve liderimizin emrindeyiz.

Hareketimizin kurucusu olan başbuğ Alparslan Türkeş beyefendinin şu sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Başbuğ diyor ki; yolumuz uzun ve çetindir, bu yolda karşınıza menfaat teklifleri, tehditler ve daha bir yığın engel çıkacaktır, bu çetin yolda dayanabilecekler bizimle gelsin. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar kafilemize katılsınlar.

Değerli dava arkadaşlarım hatırlayınız lütfen; 2014 yılı öncesinde, biz bu şehirde belediyeyi kazanmadan önce, bölücü terör örgütü PKK’NIN sempatizanları ve üyeleri tarafından, başta Kafkas Üniversitesi olmak üzere şehrimizin birçok yerinde çeşitli eylemler yapıp PKK paçavraları sallayarak, bölücü sloganlar atarak Kars sokaklarında geziyorlardı. Böylelikle şehrimizde korku ve panik havası estiriyorlardı. Üniversite öğrencileri ve devlet memurları şehrimize gelmek için tereddüt gösteriyor korkuyorlardı. Bu vahim olayların ardından 2014 30 Mart belediye seçimlerini milliyetçi hareket partisinin kazanması il birlikte artık bu tür olaylar Kars’ta yaşanmadı.

Bugün 100 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ağırlamakta ve 20 bini aşkın üniversite öğrencisi rahat ve huzurlu bir şekilde öğrenimini sürdürmektedir

Bu veriler doğrultusunda Kars belediyesinin tekrar milliyetçi hareket partisinde kalması ve Kars kalesi burçlarında üç hilalin dalgalanması gerekmektedir.

Kıymetli misafirler

Milliyetçi hareket partisi Kars belediye başkan adayının çetin nazik beyefendi olduğunu geçtiğimiz günlerde liderimiz sayın devlet bahçeli beyefendi tarafından tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Biz ülkü ocakları teşkilatları olarak adayımızın yanında ve arkasında olduğumuzu buradan ilan ediyoruz. Zafere ulaşmak için canla başla çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Üstadın o güzel ifadeleri ile

Tohum saç bitmezse toprak utansın!

Hedefe varmayan mızrak utansın

Hey gidi küheylan koşmana bak sen

Çatlarsan doğuran kısrak utansın

Ustada kalırsa bu öksüz yapı

Onu sürdürmeyen çırak utansın

Ey bin bir tanede solmayan tek renk

Bayraklaşmıyorsan bayrak utansın.

Ben öyle inanıyor ve ümit ediyorum ki, bu muazzam kitle, bu hareketin mensupları 31 Mart akşamında, yine bayraklaşacak, yine bir Albayrak olacak ve bir Ulubatlı Hasan’ın eli ile bu şehrin kalesinin burçlarına ihtişamla dikilecektir. Böylelikle de tökezlememizi bekleyenler, sendelenip düşmemizi arzu edendeler bir kez daha hüsrana uğrayacaktır.

Sözlerime son verirken 22 Aralık 1914 te Sarıkamış harekâtın da vatanımız ve bayrağımız için şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Selam olsun Enver’in buz tutan hayallerine

Ne mutlu türküm diyene! " dedi.

 

MHP Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik ise yaptığı konuşmada, "Bizim davamız hak ve son din olan hoşgörü ve merhamet dini olan İslam davasıdır. Türk İslam davasına hizmet nasip meselesidir. Bu herkese nasip olmaz. Bizim yolumuz çetindir, ayağını sevenlerin yürüyeceği dava değildir. Biz bir olacağız diri olacağız ve dik başlı olacağız. Sevgili ülküdaşlarım biliyorsunuz sın günlerde Kars'ta bir MHP hareket ve heyecanı sevdası yeniden dimdik ayakta durmaya başlamıştır. Bunu siz değerli ülküdaşlarıma borçluyum. Hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum." dedi.

 

MHP Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik konuşmasında Biz Kısık Sesleriz, Ön Kuzu şiirlerini okurken, Şehit Ülkücülerin isimlerini anarak rahmet dileyip yad ederken salonda bulunanlar sık sık Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez gibi sloganlar attı.

 

Konuşmalar sonrasında Kafkas Halk oyunları ekibi, aşıklar dinletisi ve Ozan Manas konseri ile etkinlik devam ederken Ülkü Ocakları üyeleri ve vatandaşlar doyasıya eğlendi. Halk oyunları ekibi tarafından kafkas gösterisinde açılan Türk Bayrağı Çetin Nazik'e takdim edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.