KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 31 Mayıs 2019 14:51

Kars'ta Turizm Zirvesi

Kars'ta Turizm Zirvesi
Kars Valisi Türker Öksüz, Kars'ta turizm sektöründe yaşanan sorunlar ve bunlara yönelik çözümlerin ele alındığı “Kars’ta Turizm” konulu eğitim seminerine katıldı.

Kars Olay-Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda katılımcılara hitaben konuşan Kars Valisi Türker Öksüz, Kars'ın sahip olduğu tarihi ve turistik değerleri anlatarak başladığı konuşmasında, son yıllarda giderek artan bir ivme yakalayan turizmin önemine dikkat çekti.

Vali Türker Öksüz: “ Bizim; tüm tarihi eserleri restore edilmiş, Sarıkamış kış turizm merkezinin tüm altyapısı bitmiş, yılda birkaç milyon turist ağırlayabilen, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren Anı Örenyeri tüm insanlığın hizmetine sunulmuş, hayvancılıkta ülkemize birinci sırada katma değer yaratan, peynircilikte kendini markasını oluşturmuş üretilen tarımsal ve hayvansal ürünleriyle hem ülkemiz ihtiyacının önemli bir kısmını sağlayan hem de bu ürünleri Asya ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç eden, ilimizin ve bölgemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorununun çözülmüş olduğu bir Kars hayalimiz var.  Bu hayallerimizi gerçekleştirmek için Kars’ın turizm potansiyelini daha verimli kullanabilmesi, turizmin ekonomiye olan katkısını daha üst seviyelere çıkarabilmesi, yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmayı gerçekleştirmeye en fazla katkıda bulunabilmesi, istihdamdaki payının daha da artırılmasını sağlamak üzere çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Kars’ı ziyaret eden misafir sayısında özellikle Doğu Ekspresinin de etkisiyle son yıllarda giderek artan bir ivme yakalanmış olduğunu ve bugün, 29 Mayıs’ta ilk seferini yapan Turistik Doğu Ekspresi’nin bu ivmeyi daha da güçlendireceğinin beklendiğini belirten Kars Valisi Türker Öksüz: “Şehrimizi evimiz, gelen ziyaretçileri de misafir olarak görmemiz gerekiyor. İlimize gelen her turistin misafirimiz olduğunu, ilimiz topraklarına adım attığı ilk andan yolcu edeceğimiz son ana kadar Türk misafirperverliğini, Kars misafirperverliğini en iyi şekilde sergilememiz gerektiğinin önemini bir kez daha belirtmek istiyorum. Özellikle ilimize gelen misafirlerle bire bir ilişki içinde olan taksicisinden, lokantacısına, her kademedeki otel görevlisinden, yöresel ürün satıcısına, işletme sahibinden sokaktaki vatandaşa kadar herkes bu mantaliteye sahip olursa turizmde bir yerlere gelebiliriz. Bu mantaliteyi sağlamak için de 7’den 70’e tüm Karslılarda bir farkındalık oluşması gerekiyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Turizm sektöründe sürdürülebilir bir kalkınma istiyorsak her şeyi kuralına göre, en iyi örneklere göre planlamalı ve hayata geçirmeliyiz. Bu bağlamda; herkesin elini taşın altına koyarak, elbirliğiyle ilimizin gelişip, kalkınması ve hak ettiği konuma gelmesi için var gücüyle çalışacağına, ilimiz sıcakkanlılığı ve misafirperverliğini göstereceğine olan inancımı belirtmek istiyorum. Bugün burada konusunda uzman turizm sektör temsilcilerinin verecekleri eğitim seminerlerinin ilimiz turizmine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Program  daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, KAÜ İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Gelibolu’nun Satış ve Satışta İletişim konulu sunumu ve Anadolu Kültür Tarihçisi ve tur rehberi Ali Canip Olgunlu’nun sunumu ile sona erdi.

İl kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda gerçekleşen toplantıya; Kars Valisi Türker Öksüz, Vali Yardımcısı Serdar Demirhan, Kars Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, daire-kurum amirleri, turizm sektör temsilcileri ile turizm alanında faaliyet gösteren işletme ve esnaflar katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.