KARS Haber Girişi : 07 Mayıs 2019 21:07

Kars'ta Trafik Haftası Etkinlikleri

Kars'ta Trafik Haftası Etkinlikleri
Kars’ta, “Karayolları Trafik Güvenliği Günü ve Trafik Haftası” dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kars Olay-Trafik Haftası Nedeniyle düzenlenen Etkinlikleri Kars Valisi Türker Öksüz, 4-10 Mayıs Karayolu Trafik Haftası kutlamaları münasebetiyle Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen 2019 Yaya Öncelikli Trafik Yılı Trafik Haftası’nın açılış törenine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in günün anlam ve önemine dair bir konuşmasının ardından Kars Valisi Türker Öksüz’ün konuşması ile devam etti.

Trafik sorunun tüm dünyada ve ülkemizde en önemli sorunlardan biri olduğunu belirten Vali Öksüz, trafik kazalarının önlenmesi ve trafik bilincinin oluşturulması için düzenlenen eğitim ve etkinlik faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı.

Trafik’ te denetimin yanı sıra alt yapının trafik güvenliğini arttırıcı yönde iyileştirilmesi, trafik eğitiminde kalitenin artırılması, kazalardaki acil müdahale hizmetlerinin iyileştirilmesi, toplu ulaşımının özendirilmesi, demiryolu, denizyolu ve havayolu ulaşımının daha cazip hale getirilmesi gerektiğini belirten Kars Valisi Türker Öksüz, trafik güvenliği açısından herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Ülkemizde her yıl yaklaşık bin 700 yayanın hayatını kaybettiğini, kazalar neticesinde yine çok sayıda vatandaşımızın engelli hale geldiğini belirten Vali Öksüz, trafik kurallarının ihlalleri neticesinde meydana gelen trafik kazaları istatistikleri hakkında bilgiler verdi.

2019 yılının İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” sloganıyla “Yaya öncelikli trafik” yılı olarak ilan edildiğini belirten Vali Öksüz konuşmasında; “Bu bağlamda; etkin bir farkındalık sağlanabilmesi için kampanyayı başlattığımız 2019 Şubat ayından başlayarak ilimizde de çeşitli etkinlikler ve uygulamalar yapılmaktadır. Trafik kazalarının asgari düzeye indirilmesinde yaya olsun sürücü olsun tüm vatandaşlarımıza elbette önemli sorumluluklar düşmektedir. Trafik kurallarına uymayı alışkanlık haline getirmemiz ve toplumun tüm kesimlerinde trafik kurallarına uyma yönünde farkındalık oluşturmamız bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu farkındalık ve sorumluluk anlayışıyla, içişleri bakanlığımız çağın gereklerine uygun birçok tedbirler almakta, kampanyalar düzenlemektedir. Özellikle trafiğin yoğun olduğu tatil dönemlerinde ve yoğunluk yaşanan bölgelerde; helikopter ve drone gibi araçlarla sürekli kontroller yapılmakta, çeşitli iletişim araçlarıyla sürücüler ve vatandaşlar bilinçlendirilmektedir. 2019 yılı, İçişleri Bakanlığımız tarafından “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” sloganıyla “Yaya öncelikli trafik” yılı olarak ilan edilmiştir. Bu bağlamda; etkin bir farkındalık sağlanabilmesi için kampanyayı başlattığımız şubat ayından başlayarak ilimizde de çeşitli etkinlikler ve uygulamalar yapılmaktadır. Okul ve yaya geçitlerinde yatay ve dikey işaretleme eksiklikleri tespit edilerek, belediyelerimiz tarafından en kısa sürede yatay ve dikey işaretlemelerin tamamlanması, yaya ve okul geçitlerinde araçların hızlarını azaltmaya yönelik fiziki tedbirler alınması büyük önem taşımaktadır. Kampanyanın başlamasından bu yana tüm okullarımızda “yaya geçidi kullanımı ve yaya öncelikli trafik” konulu programlar yapılmış, bununla birlikte uzmanlar tarafından trafik eğitimi verilen okul geçit görevlilerince okul giriş-çıkışlarında, okul önlerinde ve çevresinde yaya geçitlerinde farkındalığı artırmaya yönelik uygulamalı etkinlikler düzenlenmektedir” dedi.

Program, Kars Valisi Türker Öksüz'ün konuşmasının ardından Mihralibey Ortaokulu öğrencileri hazırladığı skeç gösterisi, Trafik ve Trafikte Yaya konulu kompozisyon, resim ve karikatür dallarında düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrenciler ile yılın trafik görevlileri ve yılın sürücülerine ödüllerininVali Öksüz ve diğer protokol tarafından verilmesi sona erdi.

Protkol daha sonra Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen ve emniyet ile jandarma trafik birimleri tarafından kullanılan materyaller ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren eserlerin sergilendiği sergiyi gezerek sergilenen ürünler ile ilgili bilgi aldı.

Halk Eğitim Merkezindeki programın ardından Faikbey Caddesinde düzenlenen etkinlikle devam eden program, Trafik Haftası nedeniyle hazırlanan broşürlerden sürücülere dağıtılarak, can ve mal güvenliği açısından trafik kurallarına mutlaka uymalarını istendi.

Programa; Kars Valisi Türker Öksüz, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, daire ve kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.