KARS Haber Girişi : 05 Şubat 2020 23:45

Kars’ta Tipide Mahsur Kalan Öğrenciler Kurtarıldı

Kars’ta Tipide Mahsur Kalan Öğrenciler Kurtarıldı
Kars’ta şiddetli tipi nedeniyle merkeze bağlı Borluk köyünün yolu kapanınca öğrenci servisi mahsur kaldı.
Kars’ta Tipide Mahsur Kalan Öğrenciler Kurtarıldı

Kars Olay-Saat 18.00 sıralarında mahsur kalan öğrencileri kurtarmak için jandarma ve İl Özel İdare ekipleri seferler oldu. Yollanın açılması, minibüsün kurtarılmasının ardından öğrenciler sağlıklı şekilde evlerine gönderildi.

 

Kars İl Özel İdaresi ekipleri geceyi merkez Borluk ve Tekneli köylerinin kapanan yollarını açmakla geçirdi. İlk ihbar Borluk köyünden geldi. Köye 2 km mesafede kapanan yolda içerisinde 6 öğrencinin bulunduğu bir servis minibüsünün saat: 18.00 sıralarında mahsur kaldığı bilgisi geldi. Jandarma ve İl Özel İdaresi ekipleri olay yerine hareket ederken minibüs şoförüyle sürekli irtibat kuruldu. Ekipleri bekleyen öğrencilerin üşümemesi için minibüs çalışır vaziyette bırakıldı. Olay erine ilk giden jandarma ekipleri kendi imkanlarıyla minibüsü kurtarmaya çalıştı. Çalışmalar, şiddetli tipi nedeniyle güçlükle yürütülürken öğrenciler ile minibüs şoförünün imdadına İl Özel İdaresi ekipleri yetişti.

 

Kepçe yardımıyla yapılan çalışmalarda yol açıldı ve öğrencilere ulaşıldı. Kepçe daha sonra minibüsü halat yardımıyla çekerek kurtardı ardından da köye kadar yolu açtı. Minibüs de kepçeyi takip ederek köye ulaştı ve öğrenciler evlerine ulaştırıldı.

 

Sağlık durumları iyi olan öğrenciler, ekipleri görünce çok sevindiklerini, ekiplerin gelmesini beklerden de müzik dinleyip okul anılarını paylaşarak vakit geçirdiklerini söylediler.

 

Borluk Köyü Muhtarı Halis Tikicieri, özel idaresi ekipleri ve jandarmaya teşekkür ederek “Ne zaman yolumuz kapansa hemen harekete geçip imdadımıza yetişiyorlar.” dedi.

 

Özel idaresi ekipleri Borluk köyü içindeki ana yolları açtıktan sonra Tekneli köyüne hareket ettiler. Burada da yollar açılarak araç geçişleri sağlandı.

 

ekneli köyü muhtarı Mehmet Şan, “Yoğun kar yağdığında her taraf kapanıyor. Sağ olsunlar özel idare ekiplerini aradık hemen geldiler. Şu anda da çalışmalar devam ediyor.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.