KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 22 Mart 2019 08:58

Kars'ta Tarih İşte Böyle Kirletiliyor!

Kars'ta Tarih İşte Böyle Kirletiliyor!
Tarih, doğa, inanç ve kültür varlıkları gibi turizm destinasyonları ve sayısız zenginliklere sahip Kars’ta, kendini bilmez ve sorumsuz bazı kişilerin boş gördükleri her duvara yazdıkları yazılar tüm bu özellikleri baltalamaya devam ediyor.

Kars Olay-Özellikle Kars Kalesi, 12 Havariler Kilisesi, Evliya Cami ve birçok cadde ve sokaktaki duvarlara yazılan yazılar, önüne geçilmez bir çevre ve görüntü kirliliği yaratıyor.

Tarihi Kars Kalesi ve çevresine mevcut kültürel varlıkların üzerine sorumsuz ve kendini bilmez kişiler tarafından yazılan yazılar şehri gezen yerli ve yabancı turistleri de şaşkına çeviriyor. Özellikle Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin sandukasının da içerisinde bulunduğu Evliya Cami ve Külliye çevresindeki duvarların üzerine yazılan anlamsız yazılar, turizme ve kentin tarihi ve kültürel dokusuna ihanet ediyor. Bölgedeki duvarlara yazılan yazıların ortaya koyduğu görüntü kirliliği ve çevre kirliliği sorumlu kişi ve kurumlar tarafından görmezden geliniyor. Tarihi Kars Kalesi ve bölgeyi gezerek fotoğraflayan yerli ve yabancı ziyaretçiler tarihi dokuyu bu yazılar ile hafızalarına kazıyor ve fotoğraf makinelerinde saklıyor. Böylece Kars’ın tanıtımı bu manzara ile yapılıyor.

Kaynak: SerhatTV

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.