KARS Haber Girişi : 07 Nisan 2020 00:35

Kars’ta Sokak Hayvanlarına Mama Desteği

Kars’ta Sokak Hayvanlarına Mama Desteği
İçişleri Bakanlığı'nın, 81 il valiliğine koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için gönderdiği genelgenin ardından kentte bulunan sokak hayvanları için mama desteği sağlandı.

Kars Olay-Kars’ta; İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında, Vali Türker Öksüz’ün talimatları ile İl Hayvan Koruma Kurulu toplandı ve Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Murat Doğanay koordinasyonunda, Kars Belediyesi, yerel hayvan koruma gönüllüleri, sokak hayvanları ile ilgili faaliyet gösteren dernek ve hayvan severlerin destekleriyle kentte beslenme odakları oluşturarak sokak hayvanlarına mama desteği sağlanıyor.

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgeyle başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılması, hayvanların yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi ve vatandaşın bu konudaki hassasiyetinin artırılması istendi.

 

Corona virüsü salgınının sadece insan hayatını değil sokak hayvanlarını da olumsuz etkilediği belirtilen genelgede, sokak hayvanları açısından yiyecek bulma zorluğu ortaya çıktığı kaydedildi.

 

Vali ve kaymakamlıklar ile yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon sağlanarak, bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanabilecek sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

 

Kent merkezinde lokanta, kafeterya, çay bahçesi gibi birçok işletmenin hizmetlerini geçici süreyle durdurması ve parklarda da insan yoğunluğunun azalmasıyla sokak hayvanları yiyecek bulmakta sıkıntı çekmekte.

 

Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü, Belediye ve hayvansever dernekleri de onlara yardımcı olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kovid-19 nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için şehrin belirli yerlerinde beslenme noktaları oluşturuldu, mama kapları bırakıldı.

 

Kars Belediyesi’nin hayvan barınağı da ziyaret edilerek sokak hayvanlarının durumu incelendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.