KARS Haber Girişi : 30 Nisan 2019 14:57

Kars'ta 'Sizin de Dikili Bir Ağacınız Olsun' Projesi

Kars'ta 'Sizin de Dikili Bir Ağacınız Olsun' Projesi
Kars Orman İşletme Müdürlüğü tarafından “Sizin de Dikili Bir Ağacınız Olsun” projesi kapsamında Kars Barajı kenarında düzenlenen fidan dikim programı yapıldı.

Kars Olay-Programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kars Valisi Türker Öksüz, Kars için son derece önem arz eden Kars Barajının çevresinin ağaçlandırılması amacıyla hayata geçirilen “Sizin de Dikili Bir Ağacınız Olsun” projesinden duyduğu memnuniyetini ifade ederek, ağaç dikmenin önemine vurgu yaptı.
 
Kars Barajı hakkında açıklamalarda bulunarak bilgiler veren Vali Öksüz;” Kars Barajı 475 bin dekar alanda sulama yapılabilecek çok önemli bir yatırımdır. Tamamlandığında tarımsal verimi 6 kat artıracak, yaklaşık 100 milyonun üstünde yıllık bir tarımsal fayda sağlayacak ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak büyük bir projedir. Umuyorum ki biz bu projeyi kısa zaman içerisinde faaliyete geçiririz ve tarım ve hayvancılığa önemli bir katma değer oluştururuz. Bu önemli yatırımın yanında istedik ki bu alanı Kars’taki vatandaşlarımızın faydalanacağı, vakit geçirebileceği, dinlenebileceği bir yeşil alan olarak, rekreasyon alanı olarak oluşturalım ve bütün herkes buradan istifade etsin.” Sizin de bir dikili ağacınız olsun” kampanyası, bu açıdan çok takdire şayan bir projedir. Bugün 2 bin 100 fidanı toprakla buluşturacağız. İnşallah ileriki günlerde Kars’ın merkezinde de önemli rekreasyon düzenlemelerimiz olacak.” ifadesini kullandı.
 
Kars Valisi Türker Öksüz'ün, konuşmasının ardından fidanları toprakla buluşturarak fidanlara can suyu verildi. 
 
Düzenlenen programa; Kars Valisi Türker Öksüz, KAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Orman İşletme Müdürü Haydar Cengiz, daire ve kurum amirleri ile vatandaşalar katıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.