DÜNYA Haber Girişi : 18 Haziran 2019 13:38

Kars'ta Şehit Muhammed Mursi İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Kars'ta Şehit Muhammed Mursi İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Kars'ta yüzlerce vatandaş, çıkartıldığı mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazına katıldı.

Kars Olay- Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, tutuklu olarak çıkartıldığı mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için yurt genelinde öğle namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurmuştu.

 

Kars'ta Evliya Camisi'nde öğle namazından sonra bir araya gelen yüzlerce vatandaş hayatını kaybeden Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için cenaze namazında saf tuttu. Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş namaz öncesinde kalabalığa yaptığı konuşmada; "Bugün buraya bir müslüman kardeşimizin gıyabi cenaze namazını kılmak üzere toplandık. Bu öyle alel alade bir olay değil, bu olaylardan ibret almak lazımdır. Kuranda kıssalar var, Cenabı Allah geçmiş peygamberlerden kıssalar anlatır ve ibret almamız için. Bu olaylar bizlere ibret olmalı birliğimizi dirliğimizi bozacak hiç bir şeye fırsat vermemeliyiz. Biz müslümanız bizim alt kimliğimiz ne olursa olsun bizler müslümanız. Aramızda farklı etnik kökenler var ama bizi şuan buraya getiren birşey var İslamdır buda." dedi.

 

Peygamber efendimiz Bedir'de şöyle dua ediyor "Yarabbi sana iman eden bir avuç müslüman var, eğer bu bir avuç müslümanı helak edecek olursan yeryüzünde sana iman edecek kimse kalmaz." Şöyle bir bakın dünyada mazlumların yanında olup karşısına dikilen tek İslam ülkesi biziz. Rabbim şu ülkemize milletimize zeval vermesin. Bizlirğimizi dirliğimizi bozmasın." dedi.

 

Gıyabi cenaze namazı sonrasında yapılan dualarda şehitlerimiz anılırken dünyadaki mazlumlar için dualar edilip Muhammed Mursi'nin zindanlarda çektiği eziyetlere sebep olanlar kınandı.Yapılan dualar sonrası program sona erdi.

 

Buradaki programın ardından ise AK Parti Kars İl Başkanlığı tarafından Kars Kent Meydanında Mısırın ik seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak tutuklu bulunduğu sırada çıkartıldığı mahkeme salonunda hayatını kaybeden Muhammed Mursi için basın açıklaması düzenlendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.