KARS Haber Girişi : 04 Ocak 2019 22:27

Kars'ta Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri Başladı

Kars'ta Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri Başladı
Sarıkamış Harekâtının 104’üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

Kars Olay- Sarıkamış’ta Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemek programı, tüm şehitlerimiz için dua edilmesi ve protokol konuşmaları ile devam etti.

 

Programda ilk olarak konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca;Sarıkamış harekâtının şanlı tarihimizin hüzünlü olduğu kadar önemli de olan yapraklarından biri olduğunu belirterek Aziz milletimizin, her bir karışı kanla, canla kazanılmış bu mukaddes vatanı müdafaa etmek uğruna ne denli zorluğu göze aldığının ispatı olduğunu söyledi.

 

Kars Valisi Türker Öksüz“Sarıkamış, yüreği imanla ve vatan aşkıyla çarpanların, pervasız bir işgale gövdesini siper ettiği yerdir. Sarıkamış, Anadolu’nun dört bir yanından, Rumeli’den, Bağdat’tan, Şam’dan gelerek, dilleri ve renkleri farklı, davaları aynı olan bir milletin, verdiği eşsiz mücadelenin adıdır. 

 

Sarıkamış harekâtı, tarih sahnesinde yerini aldığı günden beri, onuruyla yaşamış milletin şüheda kanları ile sulanan vatan toprağında, kendisine vurulmak istenen zincirleri parçalamak için canını vermekten çekinmediği önemli dönüm noktalarından biridir. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kastedenler, dün olduğu gibi bugün de hiçbir vicdani ve ahlaki değer tanımadan üzerimize gelmeye devam etmektedir. 

 

Bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimize, onların yakınlarına ve kahraman gazilerimize hizmetkâr olmak, bizim boynumuzun borcudur. Sizler aziz şehitlerimizin, devletimize ve bizlere emanetisiniz. Hiç şüpheniz olmasın ki bizler bu emanetlere kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız.  Bizler, 7 gün 24 saat sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, hüzün ve sevinçlerinizi paylaşmaya hazırız. 

 

Bu vesile ile başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sarıkamış şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Sizlere de mutlu, huzurlu, sağlıklı günler temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi

 

Konuşmaların ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Vali Türker Öksüz ve eşi Meral Öksüz ile birlikte gazi ve şehit ailelerinin masalarını tek tek gezerek bir süre sohbette bulundular.

 

Program ardından, Sarıkamış Harekâtı esnasında Allahuekber Dağları’nda şehit düşen 90 Bin Mehmetçiğimiz için Sarıkamış Kazım Karabekir Caminde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Mevlid-i Şerif programı; Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ın konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti, tüm şehitlerimiz için dua edilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosunun ilahi dinletisi ile sona erdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.