KARS Düzenleme Tarihi : 24 Ağustos 2020 13:44 Haber Girişi : 24 Ağustos 2020 13:48

Kars'ta 'Salgın Denetim Merkezleri' Kuruldu

Kars'ta 'Salgın Denetim Merkezleri' Kuruldu
Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında salgın denetim faaliyetlerinin tek elden eşgüdümünü ve yönetimini sağlamak üzere İl merkezinde Kars Valiliği, ilçelerde Kaymakamlıklar bünyesinde Salgın Denetim Merkezleri kuruldu.

Kars Olay-Yapılan Açıklamada: "Koronavirüs  salgını ile  mücadelede içerisinde  bulunduğumuz  kontrollü sosyal  hayat  döneminde temel prensipler olan   temizlik,  maske ve mesafe kurallarının yanı  sıra tüm  iş kolları ve  yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz etmektedir.

 

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında salgın denetim faaliyetlerinin tek elden eşgüdümünü ve yönetimini sağlamak üzere İl merkezinde Valiliğimiz, ilçelerde Kaymakamlıklarımız bünyesinde Salgın Denetim Merkezleri kurulmuştur.

 

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında İş Yeri Denetim Ekiplerinde görevlendirilen personel, İl ve İlçe Salgın Denetim Merkezi bünyesinde çalışmalarına devam edecektir.

 

Berber-kuaför-güzellik merkezleri, AVM’ler pazar yerleri-sosyete pazarları, kahvehane-kıraathaneler, hamam-sauna-buhar odaları-jakuzi-kaplıca ve kapalı yüzme havuzları, lokanta-restoran-kafe vb. yerler, spor merkezleri-tesisleri, sahil bantları-park-piknik alanları-mesire yerleri, konaklama tesisleri, çay bahçeleri, düğün ve nikah salonları, sinema-tiyatro ve diğer kültürel aktivite yerleri, lunapark ve tematik parklar, ganyan bayileri, halı sahalar, bilardo salonları, dernek lokalleri, internet kafe-salon ve elektronik oyun yerlerinin denetimi, İl ve İlçe Salgın Denetim Merkezinde Covid-19 salgını süresince görevlendirilen personel tarafından, ticari taksiler, şehir içi-şehirlerarası toplu ulaşım araçlarının denetimi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, İlimizde bulunan camilerin denetimi İl Müftülüğü personeli tarafından, yapılacaktır.

 

Ayrıca Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla oluşturulan İl ve İlçe Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde “Mahalle Denetim Ekipleri” oluşturulmuştur.

 

Covid­19 kapsamında alınan önlemlere veya belirlenen kurallara aykırı durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığı “Hayat Eve Sığar (HES)” uygulaması üzerinden ya da 112, 155, 156 çağrı numaraları üzerinden il ve ilçe Salgın Denetim Merkezlerine ihbar ve şikayette bulunabileceklerdir.

 

İl Merkezinde ise İl Salgın Denetim Merkezi’nin; 0.474.213 69 00 - 0.474.213 69 02 -0.474.213 69 04 - 0.474.213 69 05 ve 0.474.213 52 35 numaraları telefonları üzerinden ihbar ve şikayette bulunabilecektir." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.