ASAYİŞ Haber Girişi : 12 Aralık 2019 15:31

Kars'ta Sahte Parayla Hayvan Dolandırıcıları Yakalandı

 Kars'ta Sahte Parayla Hayvan Dolandırıcıları Yakalandı
Kars'ta 9 büyükbaş hayvanın pazarlığında köylü vatandaşa 34 Bin 600 TL sahte para veren 2 kişi jandarma ekiplerince üzerlerinde sahte paralarla yakalandı.

Kars Olay- Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; "10.12.2019 tarihinde İlimiz Kağızman ilçesi Ortaköy Köyünde bir şahsa ait 9 büyükbaş hayvanı 34.600 TL karşılığında satın alan iki şahıs bölgeden ayrıldıktan sonra hayvan sahibi almış olduğu paraların sahte olduğunu fark etmesi üzerine 156 Jandarma İhbar Hattına olayla ilgili ihbarda bulunmuştur.

Valiliğimiz kontrolünde, Kars İl Jandarma Komutanlığınca yapılan titiz planlama, çalışma ve takip sonucunda şüpheli şahsılar araçla kaçmaya çalıştıkları esnada yanlarındaki bir miktar sahte para ile birlikte yakalanmışlardır. Şüphelilerin üzerlerinde ve hayvan sahibine verdikleri toplam değeri 39.750 TL sahte olduğu değerlendirilen 200, 100 ve 50 TL’lik banknotlar halinde para ele geçirilmiştir.

Sahte para ile alınan hayvanlar Selim İlçesi Oluklu Köyünde bir şahsa ait ahırda ele geçirilerek sahibine teslim edilmiştir. Şüpheli iki şahıs tutuklanarak Kars Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilmiştir.

Kars İl Jandarma Komutanlığı,  asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında faaliyetlerine kesintisiz olarak devam etmektedir." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.