SAĞLIK Haber Girişi : 28 Aralık 2018 22:07

Kars'ta Sağlık Zirvesi

Kars'ta Sağlık Zirvesi
Kars Valisi Türker Öksüz’ün Başkanlığında, Kars'taki sağlık hizmetlerinin görüşüldüğü ve Kafkas Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harakani Devlet Hastanesi yetkililerinin katıldığı koordinasyon toplantısı yapıldı.

Kars Olay-Toplantıda Kars Valisi Türker Öksüz, yaptığı değerlendirmede; sağlık hizmetlerinin çok önemli bir konu olduğunu belirterek, ilimizde Kafkas Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harakani Devlet Hastanesi’nin vatandaşlarımıza hizmet vermekte olduğunu söyledi. 
 
Kars Valisi Türker Öksüz: “ Kafkas Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harakani Devlet Hastanesi, hem ilimize hem de çevre illere hizmet vermektedir. Amacımız; vatandaşlarımıza en etkin, en verimli ve en hızlı şekilde hizmet verebilmektir. Bunun için de hem Harakani Devlet Hastanesinin hem de Kafkas Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sahip olduğu personel, araç-gereç, laboratuvar, ameliyathane, klinik gibi imkan ve kabiliyetlerden karşılıklı olarak istifade etmelerini sağlamamız gerekir. Ayrıca; eksik olan bazı branşlardaki uzman doktor ihtiyacının tamamlanması için de gerekli tedbirleri aldığımızda ve bu koordinasyonu sağlayabildiğimizde hem vatandaşlarımızın tedavisini mümkün olduğu ölçüde ilimizde tamamlamış olacağız hem de il dışına sevkleri en aza indirmiş olacağız. Böylece vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermiş olacağız.” Şeklinde konuştu.
 
Toplantıda daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü ve Kafkas Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından sunum yapılarak koordinasyonun etkin bir şekilde sağlanabilmesi için alınması gereken önlemler ve tedbirler görüşüldü.
 
Toplantıya; Kars Valisi Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Kapu, Vali Yardımcısı Serhat Karabektaş, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, Kars Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi Mutlu Şahin ile her iki hastanenin yetkilileri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.